'Müzik Ekspres 1. Alternatif Müzik Ödülleri' sahiplerini buldu!

www.muzikekspres.com sitesinin düzenlediği 1. Alternatif Müzik Ödülleri'ni kazananlar belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
'Müzik Ekspres 1. Alternatif Müzik Ödülleri' sahiplerini buldu!

Yayın hayatına 2014 Ocak ayında başlayan Müzik Ekspres alternatif müzik platformu okurları yılın en iyilerini düzenlenen ve iki hafta süren bir oylama ile belirledi.  Ödül töreni önümüzdeki günlerde sanatçıların katılımları ile gerçekleşecek.



İşte ödül kazanan müzisyenler ve eserleri:  



Yılın Şarkısı: Çiğdem Erken & Birsen Tezer & Umay Umay - Havı Dökülmüş Sevincin



“Metin Altıok’un Şiirlerinden Şarkılar” albümü müzik dünyasının önemli isimlerini yan yana getirmişti. Albümde yer alan ve üç başarılı kadın müzisyenin birlikte seslendirdiği “Havı Dökülmüş Sevincin” isimli şarkı müzik yazarları tarafından da yılın en iyileri arasında yer almıştı.



Yılın Albümü: Adile Yadırgı - Hemhal



Uzun soluklu sessizliğini 2014’ün ilk yıllarında “Hemhal” isimli ikinci albümü ile bozan Adile Yadırgı bu çalışmasında başarılı müzisyenlerden Cenk Erdoğan ile çalışmıştı. Albümde yepyeni özgün bestelerin yanında anonim eserler de yer almıştı.



Yılın Enstrümantal Albümü: Erkan Oğur & Derya Türkan & İlkin Deniz - Dokunmak



Bir anonim türkü dışında tüm bestelerin birlikte gerçekleştirildiği albümde Erkan Oğur’un vokaline, gitarlarına, kendi adını taşıyan Oğur sazına Derya Türkan klasik kemençe İlkin Deniz ise kontrabas ile eşlik etmişti.



Yılın Kadın Sanatçısı: Şenay Lambaoğlu - Zarf Tümleci



İlk albümü “İçimde Aşk Var”ın ardından 2014’ün yaz aylarına doğru yayınladığı albümün şarkılarda Cenk Erdoğan, Cem Tuncer, Can Çankaya, Ercüment Orkut, Volkan Hürsever gibi müzisyenler aranjör olarak yer aldı. Albümden “Kalbim” isimli şarkıya klip çekildi.



Yılın Erken Sanatçısı: Özgür Demir - Seni Gördüm



“İzler” isimli ilk çalışmasının ardından uzun bir zaman sonra ikinci albümünü yayınladı Demir ve albümde yer alan tüm sözler, müzikler kendisine ait. Yine albümde yer alan “Bilmemişim” isimli şarkıya çekilen klip ise başta sosyal medyada olmak üzere bir hayli ses getirdi.



Yılın Grubu: Kent Şarkıları - Anısı Kalmıştır



2011 yılında kurulan ve kendi müziklerini yapan grup seslendirdikleri şarkıların hikâyelerinin yaşandığı merkez yerin kentler olmasından dolayı Kent Şarkıları adını almıştı. “Anısı Kalmıştır” grubun üçüncü stüdyo albümü.



Yılın Klibi: Aylin Zoi - Mecaz



Üç şarkıdan oluşan ve bunları digital platformlarda yayınlayan Zoi’nin “Mecaz” şarkısına çekilen klip Umur Turagay imzası taşıyor. Klipte Nurgül Yeşilçay, Alican Yücesoy, Ayça Yağcıoğlu, Merve Oflaz, Samet Doğan başta olmak üzere birçok önemli oyuncu klipte yer aldı.



Parantez: Sekerse Tehlike



2009 yılında Evren Güner ve Yasin Parlak tarafından kurulan grubun müziklerine kendi web adresleri başta olmak üzere diğer sosyal medya adresleri üzerinden ulaşılabiliyor. Yine ekip İstanbul’un çeşitli sahnelerinde konserler vermeye devam ediyor.



 



 



 


Etiketler müzik ekspres
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin