'Müziğin dahi çocuğu' İstanbul'a geliyor

David Garrett ve Diana Krall İstanbul'da konser verecek.

Google Haberlere Abone ol
'Müziğin dahi çocuğu' İstanbul'a geliyor

Yapı Kredi ana sponsorluğunda IEG Live ve Piu Müzik'in düzenlediği 'Good Music In Town' konserleri kapsamında dünyaca ünlü sanatçılar İstanbul'a geliyor.



'Müziğin dahi çocuklarından biri' olarak bilinen Alman keman virtüözü David Garrett 20 Mayıs'ta Haliç Kongre Merkezi'nde, 5 Grammy ödüllü Kanaldalı caz solisti Diane Krall ise 27 Ekim'de Zorlu PSM'de konser verecek.



Garrett, İstanbul sahnesinde seyircisine Johannes Brahms'ın 'Thuner Sonate', 'Andante Tranquill' ve 'Regenliedsonate' gibi klasiklerinin de yer aldığı bir keman resitali sunacak. 



Konserde Garrett'e, piyanosuyla Julien Quentin eşlik edecek. Henüz dört yaşındayken kendi kendine keman çalmayı öğrenen; 7 yaşında resital vermeye başlayan ve 13 yaşında 2. CD'sini kaydeden David Garrett, 'müziğin dahi çocuklarından biri' olarak biliniyor. 2008 yılında 'Flight of the Bumblebee' şarkısını 1 dakika 6,56 saniyede ( 1 saniyede 13 nota basarak) çaldığı performansıyla Guiness Rekorlar Kitabı'nda adı, 'dünyanın en hızlı keman çalan insanı' olarak geçiyor. Klasiklerle birlikte pek çok rock ve pop klasiğini kendi özgün tarzıyla yorumlayan sanatçının, dünya çapında büyük bir hayran kitlesi bulunuyor. Kemanı, günümüzün modern sesleriyle harmanlayarak bir kez daha geniş kitlelere sevdiren genç müzisyen, gittiği hemen her ülkede halkın ve medyanın yoğun ilgisiyle karşılanıyor. 



Garrett'in, 20 Mayıs'ta Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek İstanbul konserinin biletleri Biletix'te satılıyor. 



5 Grammy ödüllü Cazın buğulu sesi Diana Krall 27 Ekim'de Zorlu PSM'de



5 Grammy ödüllü caz solisti Diane Krall, California Dreamin ve Desperado gibi tüm zamanların en iyi pop şarkılarını caz ezgileriyle yorumladığı yeni albümünün dünya turnesi kapsamında İstanbul'da konser verecek. 



Eagles'tan Bob Dylan'a Pop Klasiklerinin Caz Yorumu



Hem Kanada hem de ABD'de sayısız ödül kazanan Krall, geçtiğimiz Eylül ayında çıkardığı Wallflowers albümünde kendine özgü yorumuyla seslendirdiği tüm zamanların en iyi pop şarkılarını bu kez İstanbul sahnesinde söyleyecek. The Mamas and the Papas'tan California Dreamin'e, Eagles'tan Desperado, Bob Dylan'dan albüme adını da veren Wallflowers gibi 60'lı yıllardan günümüze uzanan pop klasiklerine caz tınılarıyla yeniden hayat verecek.



Bugüne kadar Kanada'nın en prestijli müzik ödüllerinden JUNO'da 8 ödül kazanan sanatçı, 5 Grammy'nin yanı sıra 9 altın, 3 platinum ödüle sahip. Diane Krall bugüne dek Billbord Caz Listelerinde 8 albümüyle en üst sırada yer almış tek caz sanatçısı. 



Krall'ın, 27 Ekim'de Zorlu PSM'de vereceği İstanbul konserinin biletleri Biletix'ten satın alınabiliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin