Mustafa Balbay'dan internet yasasına tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Yalova'da partililerle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Balbay'dan internet yasasına tepki!

İnternet Kanunu hakkında konuşan Balbay, "Yayın organlarını tekeline alan hükümet, şimdi de sosyal medyayı kendine ait kılmak istiyor" ifadelerini kullandı.



Balbay, partisinin belediye başkan adaylarına destek vermek için Yalova'ya geldi. İlk CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman'ın seçim ofisinde kitaplarını imzalayan Balbay, daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye katıldı. Partililerin alkışları arasında CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ile birlikte salona giren Balbay, kendisini kucaklayanlarla sohbet etti.



İnternet Kanunu'nu değerlendiren Balbay, "Geçtiğimiz gün Meclis'ten geçen İnternet Yasası herkesin internet üzerinden gözaltına alınması anlamına geliyor. Bu çağın adı iletişim çağıdır. Yeryüzünü etkileyen en önemli devrimlerden birisi de budur. Bilgi artık o kadar çok artıyor ki, her 5 yılda bir yeryüzünün tüm bilgileri ikiye katlanıyor. Böyle bir çağda siz çıkıp interneti yasaklamaya çalışıyorsunuz. İletişim çağını engelleyemezsiniz. Burada asıl amaç farklıdır. Yayın organlarını kendi tekellerinde tutan iktidar, şimdi de bu yöntemle sosyal medyayı kendine ait kılmaya çalışıyor. Akıllı insanlar rüzgar eserken yel değirmeni kurarlar. Aptallar ise rüzgarın önüne duvar örerler. İşte bunlar şu anda duvar örüyorlar. Bunlar yasaları kendilerine uydurmaya çalışıyorlar. Örnek vermek gerekirse Kamu İhale Kanunu'nu 30 kez değiştirdiler" ifadelerini kullandı.



Türkiye'nin dış politikasını da eleştiren Balbay, "Bunlar dünya ülkesi olacağız diye gidip her yerde elçilikler açıyorlar ama baktığınızda Irak, Libya, Suriye elçilikleri kapalı. Komşularla kavgalıyız ama Allah'tan Honolulu elçiliğini açtılar da nefes aldık. Yoksa biz ne yapardık? Sonra Ahmet Davutoğlu'na Ahmet Outoğlu deyince bize kızıyor. Bu iktidar Türk tarihini de İslam tarihini de kaldıramadı. Bunların artık son kullanma tarihi geçti" şeklinde konuştu. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin