"Müslüm Gürses'in mezarı açılacak"

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Müslüm Gürses'in akrabalarının mezarını açmak istediğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
"Müslüm Gürses'in mezarı açılacak"

Müslüm Gürses'in akrabalarının savcılığa başvuracağını belirten Ali Eyüboğlu'nun bugünkü yazısı şöyle:



Müslüm Gürses’in akrabası Mehmet Ölmez, sanatçının ölümüyle ilgili bazı şüpheleri olduğunu ve olayın araştırılmasını istediklerini söylüyor. Muhterem Nur’sa “Kocama asla  otopsi yaptırmam yeterince acı çekti zaten” diyor



Müslüm Gürses’in ölümünün üzerinden günler geçti, ama ölüm tarihine dair iddialar bitmedi. Tartışmanın fitilini İbrahim Tatlıses’in, “Yoğun bakımda kaptığı mikroptan daha önce öldü ama hastane bunu gizledi” tweet’i ateşledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Tatlıses’in iddialarını TBMM’ye taşıdı.

Oran’ın 5 Mart 2013 tarihinde Sağlık Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesine Bakan Mehmet Müezzinoğlu’ndan kuşkuları yok edecek bir açıklama gelmeyince bu kez Gürses’in akrabaları harekete geçti.

Gürses’in amca kızı Hatice Akbaş’ın oğlu Mehmet Ölmez’den ilginç bir eposta aldım:

“Ali Bey, biz Müslüm Gürses’in yakın akrabalarıyız. Müslüm Gürses’in ölümünün ardından bazı şüpheler doğmuştu ve bunlar halen de devam etmektedir.

...Zincirlikuyu gasilhanesinde cenazeyi dolaptan alıp yıkama yerine getirdik. Kefeni açtık, gördüğümüz manzara içler acısıydı. Müslüm Gürses’i tanıyamadık. Naaş çürümeye başlamıştı ve şişmişti, ayak parmakları kolları çürümüştü. Hayrete düşerek bağırmaya başlayınca imam, çoktan beri hastanede yattığı için bunun normal olduğunu söyledi. ‘Peki koku ve bu çürümeye başlaması neyin nesi?’ dedik, sustu.  İbrahim Tatlıses acaba doğruları mı dile getirdi diye düşünmeye başladık haliyle.”

Yazdıklarını okuduktan sonra verdiği telefondan Mehmet Ölmez’i arayıp, yüz yüze de görüştüm.

Yenibosna’daki buluşmada Gürses’in akrabası Kadir Akbaş da vardı Ölmez’in yanında.

Ölmez ve Akbaş, buluşmamızda şunları söylediler özetle:

“Aslında Müslüm Gürses toprağa verilmeden kuşkularımızı kamuoyuyla paylaşacaktık, ama cenazedeki kalabalık, gözümüzü korkuttu. Bunları o zaman söylesek, istenmeyen şeyler olabilirdi. O yüzden cenazeden sonra Muhterem Yenge’ye söyledik. ‘Bir günlük ölü gibi gelmedi bize’ deyince, bu işle ilgileneceğini, bizim beklememiz gerektiğini söyledi, ama sonra 180 derece döndü. O yüzden iş bize düştü. İstiyoruz ki olay araştırılsın, kimse yok yere zan altında kalmasın.”



Yazının devamı için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin