Murat Kelkitlioğlu tazminata mahkum oldu!

Kelkitlioğlu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’a 3 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Google Haberlere Abone ol
Murat Kelkitlioğlu tazminata mahkum oldu!

21 Mayıs 2016 tarihinde kaleme aldığı ‘Aydın Doğan Yargıtay’ı tehdit mi ediyor?’ başlıklı yazısı nedeniyle, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’a 3 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edildi.



Kelkitlioğlu’nun Akşam gazetesinin 21 Mayıs 2016’da birinci sayfasından ‘Hâkimi tehdit mi ediyor?’ başlığıyla anonslanan köşe yazısı nedeniyle Aydın Doğan adına avukatı Şehnaz Yüzer, İstanbul Anadolu 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 20 bin liralık tazminat davası açtı.



Avukat Yüzer, ‘POAŞ davasında, mahkeme üyelerinin ‘Bu davayı bitirin’ uyarıları ile tehdit edildiğinin ileri sürüldüğü’ yazıyla ilgili dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Davalı ve yandaş medyanın baskısı ile yönetim kurulu üyesi dahi olmadığı şirket ile ilgili davaya müvekkilim de hukuka aykırı bir şekilde dahil edilmiştir. Yazılanların somut gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Müvekkilim her dönemde siyasi iktidarın hedefi olmuş ve tüm suçlamalarda her zaman hukuka ve objektif yargıya olan güveni ile itibarını korumuştur. Hukuka aykırı davalar açıldığını çok iyi bilen davalı ise bu kez baskı/tehdit isnadına sığınmıştır, kasıtlı bir senaryo üreterek dava konusu yazıyı kaleme almıştır.” 12. Asliye Hukuk Mahkemesi dünkü kararında Kelkitlioğlu’nu yasal faizi 21 Mayıs 2016’dan işlemek üzere 3 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm etti. (Hürriyet)



Murat Kelkitlioğlu'dan tazminat açıklaması!



Kelkitlioğlu, "Doğan grubu, hürriyeti, CNN Türk'ü elinde ne varsa topyekün bana saldırıya geçti! Gazetenin ve 1. Sayfasında ve internette ilk haber benim! Önce yalan haberi düzeltelim! Kimseye tazminat ödemeye mahkum olmadım! İnsanları kandırmayın! Dava yargıtayda, kesinleşmiş bir şey yok! Kesinleşmemiş bir dava haberini şahsımı hedef alarak birinci sayfaya koyacak kadar karın ağrınız varsa, doğru yoldayım demektir! Çok uzatmayayım! Detaylı cevabımı cuma günü AKŞAM gazetesinde yayınlanacak köşe yazımda okuyacaksınız! Sürprizlere hazır ol Aydın Doğan!" ifadelerine yer verdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin