Mobil trafikte bayram yoğunluğu

Bayram tatilinde internet kullanımında artış görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Mobil trafikte bayram yoğunluğu

Arefe ve Kurban Bayramı günlerini kapsayan 23-27 Eylül süresince Turkcell şebekesi en yoğun dönemlerinden birini yaşadı. Toplam 5 gün boyunca Turkcell’liler, sevdikleriyle 1,5 milyar dakika konuşarak bayramlaştı. Sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Mersin, Diyarbakır, Adana, Hatay en çok konuşan ilk 10 il oldu.



Bayram tatilinde internet kullanımı yüzde 140 arttı



Uzun tatil boyunca data trafiğinde de belirgin bir artış göze çarptı. Tatil boyunca kullanılan datanın miktarı 4,8 milyon GB’ı aştı. Turkcell’lilerin data kullanımı geçen seneki Kurban Bayramı’na göre yüzde 140 oranında artış gösterdi. Konuşma da olduğu gibi data kullanımında da ilk sırada İstanbul yer aldı. İstanbul’un yanı sıra sırasıyla İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Muğla, Kocaeli, Mersin, Hatay ve Adana en çok data kullanan iller oldu.  



Turkcell’liler bayram kutlamasında bolca kısa mesaj (SMS) ve görüntülü mesaj (MMS) kullandı. 5 günde gönderilen kısa mesajların (SMS) sayısı 897 milyonu geçti. Yine gönderilen görüntülü mesaj (MMS) sayısı ise 5,2 milyonu aştı.  



Turkcell’liler bayram coşkusunu yurt dışına taşıdı



Bayram sevincini yurt dışına da taşıyan Turkcell’liler,  arefe ve bayram süresince yabancı ülkelerde yaşayan yakınlarıyla toplam 9 milyon dakika konuştu. En çok aranan ülke Almanya oldu. Bayramda yurtdışında bulunan Turkcell müşterileri ise Türkiye’yi en çok Suudi Arabistan’dan aradı.  



Bayramlaşma trafiği, Turkcell Europe’da da yoğun olarak yaşandı. Almanya’da yaşayan Turkcell Europe müşterileri, bayram boyunca Turkcell’lilerle 472 bin dakika konuştu. Turkcell Europe müşterilerinin en çok aradığı ilk 10 il sırasıyla, İstanbul, İzmir, Trabzon, Ankara, Antalya,  Giresun, Hatay, Adana, Gaziantep,  Balıkesir oldu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin