MİT'in dava açtığı gazeteci hakkında karar!

MİT'in dava açtığı gazeteciyle ilgili karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
MİT'in dava açtığı gazeteci hakkında karar!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile ilgili yaptığı bir haber nedeniyle yargılanan ve hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istenen gazeteci Hüseyin Özkaya beraat etti.



Özkaya’nın avukatı Ali Gayıranal, ‘‘İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi gerçekten basın tarihine geçecek emsal bir karar vermiştir. Yargıya inancın diplerde olduğu ve basın özgürlüğünün önemli ölçüde kısıtlandığı bir dönemde böyle bir kararın çıkması, bir hukukçu olarak şahsımı geleceğimiz açısından ümitlendirmiştir’’ dedi.



Hüseyin Özkaya, 30 Temmuz 2013 tarihinde, o dönem çalıştığı Taraf gazetesinde yaptığı bir haberde, Türkiye’ye gelen PKK'nın Suriye'deki uzantısı Demokratik Birlik Partisi (PYD) Lideri Salih Müslim’in İstanbul’da MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve MİT’e bağlı iki daire başkanıyla görüştüğünü yazmıştı. MİT, Özkaya’nın bu haberinin ardından suç duyurusunda bulunmuş ve 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milliİstihbarat Teşkilatı Kanununun 27. maddesinin 1. ve 4. fıkraları ile cezalandırılmasını istemişti. Özkaya hakkında başlatılan soruşturma, daha sonra davaya dönüşmüştü. ‘‘MİT’e ait gizli bilgi-belge temin etmek ve ifşa etmek’’ iddiasıyla yargılanan Özkaya’nın, 12 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Hakkındaki yargı süreci 1.5 yılı aşkın süredir devam eden Özkaya’nın İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın son duruşması bugün gerçekleştirildi. Duruşmada, mahkeme, Özkaya hakkında beraat kararı verdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin