Mirgün Cabas 'yeni gazeteciler'i tanımladı: Birer argüman fabrikası

Ünlü gazeteci, 'yeni Türkiye’nin yeni gazetecileri' hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Mirgün Cabas 'yeni gazeteciler'i tanımladı: Birer argüman fabrikası

Mirgün Cabas yeni Türkiye’nin yeni gazetecilerini birer argüman fabrikası olarak tanımlıyor. “İncir çekirdeğini doldurmayacak detaylardan bir dünya yaratıp, kendilerini hükümete beğendirip kullandırıyorlar. Aralarında gerçekten Houdini gibi büyük yetenekler de var!” diyor.



Mirgün Cabas, hepimizin hayatına ekranda sorduğu sorular, yaptığı habercilikle kazındı. Sonra NTV’de bir deprem oldu ve rüzgâr onu GQ’nün başına attı. Ama o her fırsatı kendini geliştirmek için kullanmayı bildi. Şimdi zamanının bir kısmını Ceyms isimli internet projesine ayırıyor. Bu, GQ günlerinden ona kalan bir miras. Erkekleri hedefleyen stil, kültür ve yaşam konuları üzerine içerik sağlayan bir site Ceyms. Profesyonel bir ekiple bu işi yürütüyor. Bundan da keyif alıyor. Çünkü insanın karşısına yeni bir şey öğrenme ve uygulama fırsatının her zaman çıkmadığını söylüyor. Peki ya habercilik? Cumhuriyet'ten Ali Deniz Uslu, Mirgün Cabas’la öğrendiklerinden hayatına, evliliğinden haberciliğe geniş bir söyleşi yaptı.



İşte, o söyleşi:



- Konuşmayı sevmiyorsunuz, kendinizi anlatmayı da. Bir yandan da iyi haberci ve soru sormayı iyi bilen bir gazetecisiniz. Kendi hakkınızda konuşmamanızın, konuşmak istememenizin temelinde ne yatıyor?



- Soru soran her zaman rahattır. İstediği yerden sorar… Hiç düşünmediğim bir şey üzerine gak guk’larken bulursam kendimi, canım sıkılır. Soruları soran sensen, dersini çalışır gidersin, takır takır sorarsın. Ama kendin hakkında konuşacaksan dersini çalışıp da gidemezsin röportaja. Siyasetçi de değilim ki, ne sorulursa sorulsun aklımdaki cevabı vereyim! Bir de “Öyle miyim, böyle miyim” diye kendi hakkında çok düşünen biri de değilim, ne sorulursa sorulsun “şak!” diye cevap vereyim. Bazen öyleyim, bazen böyleyim işte… Zaten en korktuğum şey kesin cevaplardır. Kendi hakkımda kendime bile yanılma payı bırakmak isterim. Röportajın tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin