Milliyet yazarından Onur Akay'a: Haberciliğe ihanet ediliyor!

Ali Eyüboğlu, 'Felaket Tellalı' olarak anılan Onur Akay'ın haberciliğine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet yazarından Onur Akay'a: Haberciliğe ihanet ediliyor!

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu verdiği ölüm ve hastalık haberleri nedeniyle ismi 'Felaket Tellalı' olarak anılan Onur Akay'ın haberciliğine dikkat çekti. Eyüboğlu, ‘Halk gazeteciliği’ yaptığını iddia eden ve medyaya servis ettiği haberlerle adından söz ettiren şarkıcı Onur Akay’ı ve onun içeriklerini haber yapan gazetecileri eleştirdi.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET



Mesleklerine ihanet edenler



Düne kadar sosyal medyasında sadece eski yıldızların hastalık veya ölüm haberlerini duyuruyordu. O yüzden de adı ‘felaket tellalı’na çıktı.

Yazdıklarından ‘yalan’ çıkanlar da oldu, ama nedense kimse bunu dert etmedi.



“Yılbaşında Milli Piyango’da çeyrek ikramiye bana değil ona isabet etti” diye tanıttığı ‘talihli’ değil, ‘dolandırıcı’ydı ama bu, ‘kaynak kişi’ olmasını engellemedi. Çünkü ‘yalan’, ‘gerçek’ten cazipti, daha çok okundu.



RTÜK’ün TV kanallarına yazı gönderip, magazin programlarını kaldırdığını yazdı, medya buna da balıklama atladı.



Star TV’nin tüm magazinleri kaldırmasını yazısına dayanak yaptı, yine yanıldı, yine yanılttı. Zira bu, yeni yönetimin günler öncesinden verdiği bir karardı.



RTÜK, böyle bir tebligat yapsa Show TV, Kanal D, TV8 ve Beyaz TV ara vermeden magazine devam edebilir mi?

TV2 yönetimi ‘2. Sayfa’yı başlatacağını açıklar mı?

İzdivaçların kaldırıldığı dönemi hatırlayın. RTÜK, kanal yöneticilerine bu programları kaldırmalarını sözlü olarak tebliğ etti. TV yöneticileri, bunu yazılı istediğinde yasal dayanağı olmadığı için RTÜK yapamadı.



Son olarak bazı radyoların Mustafa Ceceli’ye ambargo koyduğunu yazdı. Birçok internet sitesinin alıp kullandığı bir iddiayı, adı geçen tüm radyolar yalanladı.



Peki kim bu yalanlanan haberlerin kaynağı?



Duyduklarını yazan şarkıcı Onur Akay... ‘Halk gazeteciliği’ yapan birinin yazdıklarını teyit etmeden ‘haber’ diye paylaşanlar, haberciliğe ihanet ettiklerini ne zaman anlayacak?



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin