MİLLİYET VE AKŞAM NASIL TERS KÖŞE OLDU?

Dünkü Milliyet ve Akşam gazetelerinde, bugün yapılacak BDP kongresiyle ilgili birbirine taban tabana zıt haberler çıkınca Evrensel yazarı Mustafa Kuleli gazeteleri twitter’da eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
MİLLİYET VE AKŞAM NASIL TERS KÖŞE OLDU?



“BDP'de yarın, Milliyet'e göre şahinler Akşam'a göre siviller dönemi başlıyor. Türk basınında g.tünden atma dönemi ise hiç bitmiyor”

yazan Kuleli, söz konusu haberlerin linklerini de paylaştı.


İşte o haberler:






MİLLİYET: BDP’DE ŞAHİN DÖNEM


Milletvekillerine parti yönetiminde görev verilmemesi beklenen BDP kongresinde yönetim, sertlik yanlılarından oluşacak.




Ankara’da yarın yapılacak olan BDP 2. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkan, Parti Meclisi (PM) ve Merkez Disiplin Kurulu seçimlerinin yanı sıra tüzük değişikliği de yapılacak. Milletvekilleri iki ay içinde kurulması planlanan çatı partisinin yönetiminde görev alacak.




80 asil ve 40 yedek isimden oluşacak PM listesi için genel merkezin belirlediği kontenjan adaylarının dışındakiler mülakattan geçerek listeye girdi.




Daha önceki kongrede sosyalist kesimden gelen isimlere de yer verilirken yeni PM listesinde ise BDP geleneğinden gelmeyen isimler yer bulamadı.




“Demokratik Özerklik” tartışmalarının gölgesinde yapılacak kongrenin sloganı, “Demokratik Özerklikle Demokratik Cumhuriyeti Selamlıyoruz” olarak belirlendi.




Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’na yapılacak kongrede Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Süryanice pankartları asılacak. Parti program ve tüzüğünde bazı değişikliklere gidileceği, “Demokratik Özerk Kürdistan” ifadesinin de yeni tüzükte yer alacağı ifade ediliyor.




http://siyaset.milliyet.com.tr/bdp-de-sahin-donem/siyaset/siyasetdetay/03.09.2011/1434000/default.htm?ref=OtherNews






AKŞAM: NORMALLEŞME SIRASI BDP'DE


BARIŞ ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 2. Olağan Kongresi yarın toplanıyor.Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve ve KCK davası kapsamında tutuklu bulunan 5 milletvekilinin tahliye taleplerinin reddedilmesi nedeniyle TBMM'yi boykot edip kayıt yaptırmayan ve yemin etmeyen, toplantılarını Diyarbakır'da yapan BDP'li milletvekilleri uzun bir aradan sonra Ankara'ya gelerek partinin 2. Olağan Büyük Kongresi'ne katılacak.




Kürt siyaseti için kilometre taşı olacak bir değişime hazırlanan BDP'nin Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'ndaki kongresi yarın saat 10.00'da başlayacak. 'Demokratik özerklikle demokratik cumhuriyeti selamlıyoruz' sloganıyla toplanacak kongreye yoğun katılım beklenirken; yurtiçi ve dışından da çok sayıda siyasi parti yöneticisi ve demokratik kitle örgütü temsilcisi davet edildi. Davet edilen isimler arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de yer alıyor.




1000'i aşkın delegenin katılımıyla gerçekleşecek kongrede yönetim yenilenecek. Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş ile Siirt Milletvekili Gültan Kışanak'ın seçim öncesinde olduğu gibi eşbaşkanlar sıfatıyla parti yönetimin başına yeniden geçmeleri bekleniyor.




Parti için yeni bir başlangıç


Kongre öncesi AKŞAM'a konuşan Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, bu kongreyi çok önemsediklerini, oluşacak yeni yönetimle BDP'nin kendisini daha da güçlendireceğini belirterek şunları söyledi:




'Türkiye siyaseti oldukça problemli bir süreçten geçiyor. Böyle bir süreçte BDP'nin çözüme yönelik oynayacağı rolün oldukça büyük önem taşıdığını biliyoruz. Kongrede kendimizi yenileyerek bu sıkıntılı süreçte daha etkili, aktif bir rol alacağız. Bu bir ölçüde partimiz açısından da yeni bir başlangıç olacak.'




'Çatı partisi ve yeni anayasa konuşulacak'


YARIN yapılacak kongrede eşbaşkan olması beklenen BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, izleyecekleri yol haritası üzerinde çalıştıklarını belirterek BDP'de yeni dönem sinyali verdi. Açıklama yapmaktan kaçınan Demirtaş, 


'Kongre öncesinde konuşursam, yapacağımız bu organizasyonun bir anlamı kalmaz. Kongre öncesi ayrı bir tartışma ortamı yaratılsın istemiyorum' demekle yetindi.




BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise kongrede konuşulacak ana başlıklar konusunda şunları söyledi:


BDP, Türkiye'de olmayan barışı sağlamak üzere büyük bir çaba içerisinde olacak. Yeni dönem yeni bir anayasa, yeni dönem yeniden toplumsal sözleşme, yeni dönem ret ve inkarın artık ortadan kalkması gerektiği bir dönem olmalıdır. Onun için BDP olarak yeni bir anayasa yeni bir toplumsal sözleşmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu anayasada Kürtlerin ve Türklerin eşit bir şekilde yaşayabilmesi için büyük bir çaba sarf edeceğiz. Partimiz bu ruhla şekillenecek ve çalışacak.




ÇOK OLUMLU NOKTADAYIZ


BDP olarak seçimlere bağımsız katıldığımız için demokrasiyi sağlamak adına epey bir çabamız oldu. Ama şimdi bir çatı partisi projemiz var. BDP'ye artı olarak gerçekleşecek bir projedir bu. Daha derli toplu bir yapı oluşturacağız. Çatı partisi için çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor. Yakında da hayata geçireceğiz.Partide sadece Kürt cephesinden Kürt partiler veyahut önemli şahsiyetler ya da inanç grupları değil, Türkiye'de birlik oluşturmak adına sol kesimden, sivil toplum örgütlerinden, solcu partilerden de katılım olacak. Çok olumlu bir noktadayız. Kongreden bu konuda bir mesaj çıkacağını, bu çalışmaların seyriyle ilgili gelişmelerin kamuoyuna yansıyacağını şimdiden söyleyebilirim.




ÇATI KONGRESİ EKİMDE


12 Haziran seçimlerine BDP'nin ve bazı sol çevrelerin desteğiyle giren ve 35 milletvekili elde eden Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bir 'Çatı Partisi' kurulması hedefiyle ekim ayında bir kongre toplayacak. Kongreye Türkiye'nin her yerinden 20 bölge esasına göre seçilecek 600 delege katılacak.




http://www.aksam.com.tr/normallesme-sirasi-bdpde--64988h.html

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin