MHP'den 'havuz medyası'na açık mektup: Aklınızı başınıza toplayın!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, hükümete yakın medya kuruluşlarına seslendi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den 'havuz medyası'na açık  mektup: Aklınızı başınıza toplayın!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "havuz medyası ile müzmin MHP muhaliflerinin" uzunca süredir yuvalandıkları gazete ve televizyonlardan MHP aleyhinde planlı programlı bir kampanya yürüttüğünü öne sürerek, "Aklınızı başınıza toplayınız. MHP ile uğraşacağınıza Türk milletinin başına bela olan bir iktidarla mücadeleye odaklanınız" dedi.



Yalçın, "havuz medyası ile müzmin MHP muhaliflerine" yazdığı açık mektupta, "Uzunca süredir yuvalandığınız gazete ve televizyonlardan MHP aleyhinde planlı programlı bir kampanya yürütüyorsunuz. Size bulunduğunuz mevkileri ve dünya menfaatlerini temin edenler, bunun karşılığında Türk milletinin yegane varlık ümidi olan MHP'yi kamu vicdanında mahkum etme ve karalama görevi verdi. Bu görevi yerine getirmek için insanı insan yapan ne kadar ahlaki değer varsa hepsini seve seve çiğniyorsunuz" ifadelerini kullandı. 



"Havuz medyası ile müzmin MHP muhaliflerinin" Cumhurbaşkanlığı seçiminin sıcak atmosferi soğumadan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bırakın AKP'yi, siz CHP ve MHP ile uğraşın" talimatı doğrultusunda yeni bir stratejiye yelken açtıklarını belirten Yalçın, şunları kaydetti:



"Hedefiniz, 2015 seçimlerinde Tayyip Erdoğan'ı Anayasa değişikliği için gerekli Meclis aritmetiğini elde edecek siyasi başarıya taşımak. Tabii bunun yolu; ısrar ve sabırla Erdoğan'ın günah ve veballerini, AKP iktidarının sinsi projelerini sayıp döken ama ne İsa'ya ne de Musa'ya yaranamayan MHP'yi yıpratıp milletin gözünden düşürmekten geçiyor. Sizin için haram helal, doğru yanlış, eksik fazla fark etmiyor. Yüreğinizin ve vicdanınızın sesini değil, cüzdanınızın hışırtısını, elde ettiğiniz dünya menfaatlerinin ılık rüzgarını duyuyorsunuz. Sizin gibiler ise her devrin adamıdır. Sizin gibiler; her iktidarın yanında yer alır, her muhalefete saldırırlar. İktidar partisi sizin gibilerin arasından; içinde özellikle kuyruk acısı, eziklik olup da bunun hesabını sormak için kalemini insafsızca, adaletsizce, bütün ahlaki değerleri çiğneyebilecek kırattaki kimseleri devşirmektedir. Değerleri aşınmış ve derin bir karakter zaafının pençesine düşmüş kimseleri bir araya getirerek kurşun askerlerden devşirme bir basın ordusu kuran AKP iktidarı; sizi önemli mevkilere getirerek sınırsız imkanlar vererek sesini kısmak istedikleri, önlerine engel teşkil eden herkesin ve her kesimin üzerine göndermektedir. Devşirme basın ordusu olarak bütün kutsallara saldırıyor, bütün değerleri aşındırıyorsunuz. Gazeteciliği iktidar yandaşlığına dönüştürme maharet ve kıvraklığını göstererek AKP'nin basın kolları unvanını fazlasıyla hak ediyorsunuz."



"MHP'Yİ YIPRATMAYA YÖNELİK HER SALDIRI, AKP İÇİN BİR NEFES DEMEK"



"Havuz medyası ile müzmin MHP muhaliflerinin" sorumluluklarının gereğini değil, çıkarlarının icabını yerine getirdiklerini vurgulayan Yalçın, şunları ekledi:



"Çoğunuzun eski yazı ve yorumlarıyla yenilerini bir araya getiren mukayeseli çalışma yapılsa; düştüğünüz fikir ve ilke perişanlığını, ahlaki rezaleti çocuklarınıza bile anlatacak yüzünüz kalmaz. Çıkar ve siyasi ikbal uğruna AKP döneminde atılan ahlaksızlık tohumları ne yazık ki başta medya olmak üzere birçok kesimleri zehirlemiş, bundan milliyetçi kesimlerin bir kısmı da nasibini almıştır. Netice olarak cumhurbaşkanlığı seçimi tamamlanmış ve yeni bir süreç başlamıştır. Her seçim sonrasında olduğu gibi tartışmayı Devlet Bahçeli'nin liderliği üzerinden götürmeye çalışmakta ne isabet ne samimiyet ne de iyi niyet vardır. Devlet Bahçeli aleyhtarlığı yapanların asıl amacının MHP'ye ve ülkücü harekete katkıda bulunmak olmadığını başta iddia sahipleri olmak üzere herkes iyi bilmektedir. Bu gibilerin işleri güçleri her yeni gelen MHP yönetimini gözden düşürmek ve lider üzerinden tartışma açarak kendi isimlerini parlatmaktır. Artık hiçbir sonuç vermesi mümkün olmayan bu ucuz yöntemler eskimiş ve bayatlamıştır. Bunun ne Devlet Bahçeli muarızlarına ne de camiamıza bir faydası vardır. Bundan en çok yarar ve çıkar sağlayacak olan AKP iktidarıdır. Zira MHP'yi yıpratmaya yönelik her saldırı, AKP için bir nefes demektir. Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'yı takmadığı, hukuku kale bile almadığı, Türkiye'yi canının istediği gibi yönettiği bir zaman diliminde MHP ile uğraşma hamakatı, sadece iktidarın çıkarlarına hizmet eder. Türk milliyetçilerine yaraşan; gücün etrafında pervane olmak değil, pervaneler üreten gayrimilli güç odaklarının kökünü kazımaktır. Ne yazık ki bu; sabır isteyen, dayanması zor ve meşakkatli bir mücadeledir. Erdoğan ve emrindeki havuz medyası hedef saptırmayı başarmakta ve müzmin muhaliflerimizi de bu yolda fena halde kullanmaktadır. Sizler, bu kadar kolay oltaya gelmekle havuz medyasının yaratmak istediği algıyı güçlendiriyorsunuz. Aklınızı başınıza toplayınız. MHP ile uğraşacağınıza Türk milletinin başına bela olan bir iktidarla mücadeleye odaklanınız." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin