'Meydan gazetesi' satıldı mı? Doğan Holding o iddialara yanıt verdi!

Doğan Holding, Meydan gazetesinin satıldığı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Meydan gazetesi' satıldı mı? Doğan Holding o iddialara yanıt verdi!

Doğan Holding adına, Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu tarafından bir açıklama yapıldı.



Açıklamada; “26 Mart 2015 tarihinde başta Sabah, AHaber ve Haber 7 gibi bazı internet sitelerinde yer alan Meydan Gazetesi'nin Zaman Medya Grubu - Feza Yayıncılık'a satıldığı haberleri gerçek dışıdır" ifadelerine yer verildi.



İşte, o açıklama:



“'Amaç 7 Haziran seçimlerini sabote etmek - Gazetesini Paralel Örgüte Sattı' başlığıyla ve Doğan Holding Onursal Başkanı Sayın Aydın Doğan'ın resmi de kullanılarak verilen haberler tamamen maksatlı bir iftira niteliğindedir.

Şöyle ki: Grubumuzca marka tescili de alınarak 1990-2001 arasında yayınlanan Meydan Gazetesi'nin isim hakkına ilişkin markamız, yayın hayatına son verilmesi nedeniyle Bakırköy Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Mahkemesi'nin 2008/101 Esas No'lu dosyasından verilen ve kesinleşmiş 2009/170 No'lu karar ile iptal edilmiştir. Dolayısıyla, TPE kayıtlarıyla da sabit olduğu ve basit bir araştırmayla görüleceği üzere Meydan markası ile Grubu'muzun herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Bu nedenle, Meydan markasının Grubumuz tarafından bir başka şahsa satılması veya devredilmesi mümkün değildir. Haberde yer alan iddia ve ithamlar tamamen yalandır.

Söz konusu haber, gerçekleri gözardı edip hayali senaryolarla üretilen komplo teorilerinin bir ürünü olup 'yeni gazeteciliğin' ibret alınacak bir örneğini teşkil etmektedir." (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin