Metin Kaçan son yolculuğuna uğurlandı

Geçen hafta intihar eden yazar Metin Kaçan son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Metin Kaçan son yolculuğuna uğurlandı

Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak intihar eden Ağır Roman’ın ünlü yazarı Metin Kaçan sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü yazar için Fatih Camii’nde ikindi namazını ardından cenaze töreni düzenlendi.



Cenazeye Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Savaş Ay, Kadir Çöpdemir, Peker Açıkalın gibi çok sayıda ünlü isim katıldı. Cenazede ağabeyi karikatürist ve yapımcı Hasan Kaçan taziyeleri kabul etti. Bir hayli üzgün olduğu görülen Hasan Kaçan Kaçan güçlükle ayakta dururken, ablası Yasemin Oymak tabutu başında gözyaşların boğuldu. “Seni böylemi görecektim” diye ağlayan abla Oymak, bir süre tabutuna sarıldı.



HASAN KAÇAN: “ACI BİR SEVİNÇ İÇERİSİNDEYİZ”

Cenaze de bir hayli üzgün görülen Metin Kaçan’ın ağabeyi Hasan Kaçan, “Çok üzgünüz. Ne diyebilirim ki? Çıkmış olmasından dolayı da acı bir sevinç içerisindeyiz” dedi.



Cenazeye katılan oyuncu Peyker Açıkalın, “30 senelik arkadaşımızı kaybettik. Naaşının bulunması bizim için, sevenleri için çok büyük tesadüf oldu. O da Allah’ın takdiri. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. İnsanların yaşarken, birbirine verdiği değeri bir daha gözden geçirmesi gerekiyor. Bu tür ortamlarda da 30 senedir görüşmediğiniz insanlarla göz göze gelmek de başka bir soru işareti” diye konuştu.



Bir diğer oyuncu Orhan Alkaya ise, “Hem bir arkadaşımı hem de Türk edebiyatının benzersiz yazarını kendi kararıyla aramızdan ayrılmaya neler sev etti bileme. Ama çok acı verici olduğu kesin” şeklinde konuştu.



Cenaze namazının ardından Metin Kaçan’ın cenazesi defnedilmek üzere Edirnekapı Necatibey Mezarlığı’na götürüldü. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin