Metallica için son 3 gün

Heavy metalin efsanevi gruplarından Metallica, 13 Temmuz'da İTÜ Stadyumu'nda istek parçalardan oluşan özel konser verecek.

Google Haberlere Abone ol
Metallica için son 3 gün

Metallica'nın ilk kez gerçekleştireceği "Metallica By Request" projesinde, Avrupa'nın birçok farklı şehrinde olduğu gibi biletlerini internet üzerinden alan müzikseverlerin oylarıyla konserde çalınacak şarkılar belirlendi. 



Konserin açılışını, birçok şehirde oylama sonucu en çok istek alan "One" ve "Master of Puppets" ile yapacak Metallica, 18 şarkıdan oluşan sahne şovundaki 17 şarkıyı ise oylama sonucu belirledi. 



Flamenko ile cazı bir araya getirerek flamenkoya farklı boyut kazandıran Buika ile Pink Martini, 15 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde hayranlarıyla buluşacak. 



Ajda Pekkan ve Muazzez Abacı, 17 Temmuz'da "Avea ile Yıldızlar Açıkhava'da" konserleri kapsamında, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde aynı sahneyi paylaşacak. 



21. İstanbul Caz Festivali



İKSV tarafından düzenlenen 21. İstanbul Caz Festivali dünyaca ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor.



Türk cazının önemli isimlerinden Elvan Aracı, İsveçli kontrbasçı Per-Ola Gadd ile yarın konser verecek. Salon İKSV'de gerçekleşecek konserin ikinci bölümünde, geçen yıl yayımladığı "Moments" adlı albümüyle başarı elde eden usta vokalist Dilek Sert Erdoğan sahne alacak.



Billy Holiday, Ella Fitzgerald gibi isimlerle kıyaslanan 25 yaşındaki genç yetenek Cecile McLorin Salvant, yarın Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde müzikseverlerle buluşacak.



"Afrika'nın en önemli divası" ve "Afrika müziğinin tartışmasız kraliçesi" olarak nitelendirilen Angelique Kidjo, 14 Temmuz'da Feriye Lokantası'nda caz severlerin karşısında olacak.



Bugüne kadar dünyanın dört bir yanında birçok konser veren Angelique Kidjo, İstanbul'daki ilk solo konserini 21. İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleştirecek.



Rock müziğin tanınmış isimlerinden Neil Young, 15 Temmuz'da KüçükÇiftlik Park'ta sahne alacak. 



Festival, 16 Temmuz'da "Ustalarla Buluşmalar" konseriyle sona erecek. 



Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'ndeki konserde, Azerbaycanlı besteci ve piyanist Salman Gambarov'a, caz vokalisti Yıldız İbrahimova, gitarist Önder Focan, çalışmalarında caz ve klasik müziği ustaca bir araya getiren Şenova Ülker, udcu Fatih Ahıskalı ve davulcu Ferit Odman eşlik edecek.



 "Ramazan'da Caz" festivali



Bu yıl 5'inci kez gerçekleştirilen ve dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatçıları ağırlayan "Ramazanda Caz" festivali sürüyor. 



Festival kapsamında 12 Temmuz'da Fransa Sarayı'nın bahçesinde, Pierre Blanchard Gypsy Jazz Quintet konseri gerçekleşecek. Fransa Başkonsolosluğu ortaklığıyla hayata geçirilen etkinlikte kemanda Pierre Blanchard, gitarda Samson Schmitt, gitar ve vokalde Philippe "Doudou" Cuillerier, akordeonda Ludovic Beier, kontrbasta Antonio Licusati sahne alacak.



Klasik Küba ezgilerini cazla yorumlayan Omar Sosa Quarteto Afrocubano 15 Temmuz'da, efsanevi davulcu Omar Hakim ve Grammy ödüllü Rachel Z'nin kurduğu The Trio of Oz 17 Temmuz'da izlenebilecek.



Gösteri



Yunus Emre'nin yaşamının konu alındığı "Hayal Perdesi'nde Yunus Emre" isimli gölge oyununun dünya prömiyeri, 12 Temmuz'da Üsküdar Belediyesi Nikah Sarayı Bahçesi'nde gerçekleştirilecek.



Karagöz sanatçısı Alpay Ekler'in senaryosu yazıp seslendirdiği ve yönetmenliğini yaptığı oyunun yapımcılığını ise Volkan Kara üstlendi. Yunus Emre'nin eserleri dikkate alınarak 6 ayda 12 kişilik özel ekip tarafından hazırlanan oyunda Yunus Emre'nin dedesi, ninesi ve atı "Akkız" ile Hacı Bektaş-ı Veli'nin de aralarında bulunduğu 10 ana karakter ile 70'ten fazla tasvir yer alıyor. 



Oyunda ayrıca ünlü halk ozanının birçok sözünün yanı sıra Bektaşi dervişi, Yunus Emre'nin mürşidi Taptuk Emre ile Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu ve ilk padişahı Osman Gazi de anlatılıyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin