Meslektaşları öldürülüşünün 22. yılında Çetin Emeç'i unutmadı

TGC, usta gazeteci için bir anma mesajı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Meslektaşları öldürülüşünün 22. yılında Çetin Emeç'i unutmadı

TGC (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) Yönetim Kurulu, gazeteci Çetin Emeç’in ölümünün 22. yıldönümünde bir anma mesajı yayınladı.



TGC Yönetim Kurulu’nun anma mesajında şu görüşler yer aldı:



"Son Posta Gazetesi sahibi Selim Ragıp Emeç’in hastalığı dolayısıyla genç yaşta babasının yerine gazetenin başına geçen Çetin Emeç daha sonra Hayat Dergisi ile Milliyet ve Hürriyet’te görev yaptı. Hürriyet’teki Genel Yayın Yönetmenliği sırasında titiz çalışmasıyla ve çalışkanlığı ile gazetecilere örnek oldu.



Demokrasiye bağlılıkları ve laik tutumlarından ötürü gazetecilerin ve aydınların hedef alındığı 90’lı yıllarda Çetin Emeç de çeşitli tehditler almış ancak gazetecilik duruşundan ödün vermemişti. 7 Mart 1993 yılında şoförü Sinan Ercan ile İstanbul'da Suadiye’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Hürriyet Gazetesi işbirliği ile Çetin Emeç adına düzenlenen ödüller Galatasaray Lisesi’nde yarın (7 Mart 2015 Cumartesi) saat 16.00’da Tevfik Fikret Salonu’nda düzenlenen bir törenle sahiplerine verilecek. Çetin Emeç’i ölümünün 22. yıldönümünde bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin