Meslektaşları 'Bülent Mumay' için destek açıklaması yaptı!

Gazetecilerden adliye önünde Bülent Mumay açıklaması...

Google Haberlere Abone ol
Meslektaşları 'Bülent Mumay' için destek açıklaması yaptı!

İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup gazeteci, darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteciler arasında yer alan gazeteci Bülent Mumay'a destek açıklamasında bulundu.



Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bazı basın örgütleri temsilcileri darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan gazeteci Bülent Mumay için destek açıklamasında bulundu.



İlk olarak konuşan Avukat Levent Aydaş, Mumay'ın dün akşam 22.30'da bulunduğu yerden polisler tarafından gözaltına alındığını, herhangi bir kötü muameleye tabi tutulmadığını, Mumay'ın aslında bu sabah kendisinin savcılığa gelip ifade vereceğini söyledi. Soruşturmayı yürüten savcıyla görüştüğünü belirten avukat Aydaş, soruşturmanın gizliliği nedeniyle savcının detaylı bilgi vermekten kaçındığını ifade etti. 



"BÜLENT BU ÖRGÜTÜN MAĞDURLARINDAN BİRİ"



Aydaş, "Ancak öğrendiğimiz kadar, Mumay'ın FETÖ/PDY yapılanmasına destek ve darbe yanlısı olmakla suçlandığını düşünüyoruz" dedi. Mumay'ın da aslında bu yapılanmanın mağduru olduğunu dile getiren Aydaş, "Biz hazırladığımız yazılı savunmada, kendisinin aslında en fazla bu yapılanmayla mücadele eden, bu örgütün mağdurlarından biri olduğunu belirttik ve gerek yaptığı haberleri ve sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımları tevsik eden (belgelenen) haberleri de savcılığa sunduk. Ayrıca uluslararası gazetecilik örgütleri açısından da ulusal basın açısından da ne denli önemli bir kişi olduğunu ve hiçbir şekilde bu örgütle bağlantısının olamayacağını anlattık" diye konuştu. 



"BÜLENT SADECE GAZETECİYDİ"



Ağabeyi Cengiz Mumay da, "Bülent sadece gazeteciydi. Buradaki gazeteciler de buna şahittir. AKP döneminde bütün davalar sulandırıldı. Şuanda çok ciddi bir darbe girişimiyle ilgili açılan davalar da maalesef sulandırılıyor. Bülent'in en son ilişkilendirilebileceği bir yapıyla birlikte hareket ediyor iddiası bu davaları sulandırmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır" diye konuştu.



"BU MESLEĞİMİZE YÖNELİK BİR TEHDİTTİR"



Ben Gazeteciyim Platformu üyesi Fatih Polat da, Mumay'ın bu süreçle ilişkilendirilmesini, işini iyi yapan gazetecilere bir göz dağı olarak yorumladıklarını belirterek, "Bu mesleğimize yönelik bir tehdittir. Arkadaşımızın arkasındayız. Somut kanıt olmadan hiçbir meslektaşımızın bu sürecin mağduru olmaması gerekir diye düşünüyoruz" ifadesinde bulundu. (DHA)



O açıklamayı izlemek için tıklayınız

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin