Meslektaşı hedef alındı, Amberin Zaman'ın tepkisi ağır oldu!

CNN Türk'te yayınlanan programa katılan gazeteci Ceyda Karan'a söylenen sözler, Taraf yazarını kızdırdı.

Google Haberlere Abone ol
Meslektaşı hedef alındı, Amberin Zaman'ın tepkisi ağır oldu!

CNN Türk'te Şirin Payzın'ın moderatörlüğünü yaptığı 'Ne Oluyor' isimli programı geçtiğimiz gün, Cumhuriyet yazarı Ceyda Karan'ı konuk etti.



Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili eleştirilerde bulunan Karan Twitter'da hakaretlere maruz kaldı.



12. cumnhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın 'edepsiz kadın' diyerek sert tepki gösterdi Taraf yazarı Amberin Zaman, meslektaşına yapılanları bugünkü köşesine taşıdı.



'Vurun kahpeye' başlıklı yazısında Zaman, Karan'a yapılanların aynısının 2 hafta önce de kendisine yapıldığını ve sözlerinin çarpıtılıp Karan'ın hayatının karartılmak istendiğini belirtti.



Zaman'ın köşe yazısı şöyle:



Vurun kahpeye’

 

Sadece bu coğrafyada değil. Doğuda batıda, az gelişmiş çok gelişmiş, Müslüman Hıristiyan, her toplumda kural aynı. Düzeni sorgulayanlar arasında önce kadınlar hedef seçilir. Beyinleri değersizleştirilmek, cesaretleri kırılmak istenir. Fiili, sözlü cinsel şiddet üzerinden yürür hep bu linç kampanyaları.

 

Geçen akşam Ceyda Karan’a yapıldığı gibi. CNNTürk’te Şirin Payzın’ın moderatörlüğünü yürüttüğü Ne Oluyor programına çıkan Karan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin eleştirilerde bulundu. Karşısında oturan Yeni Şafak Gazetesi muhabiri erkek kişi Karan’ın sözlerini ânında çarpıttı. Karan’ın seçmenlere “aptal” deyip aşağıladığını buyurdu. Pusuya yatan “yandaş” tetikçiler hiç vakit kaybetmediler. Daha program sürerken twitter üzerinden Karan’a saldırmaya başladılar. “Aptal sarışın”, “travesti suratlı” vb. Karan’ın yemediği hakaret kalmadı.

 

Oysa Karan’ın ağzından bir kez olsun “aptal” kelimesi çıkmadı. Ama ne fark eder? Maksat Karan’ı itibarsızlaştırmak. Çünkü Karan “tehlikeli”. Çünkü Karan ilk günden itibaren körü körüne AK Parti düşmanlığı yapan, rahatça karikatürize edilebilecek türden “militan laikçilerden” değil. Dolayısıyla Karan’ın iktidara yönelttiği eleştirilerinin bir entelektüel ağırlığı, ahlaki derinliği var. Habertürk’teki işinden kovdurdular. Simdi Cumhuriyet Gazetesi’nde yeni görevine başlayan Karan’ın hayatını her türlü karartmak istiyorlar.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin