'Mesleki lokomotifim tiyatro sahnesidir'

Oyuncu Fatih Ayhan, meslek hayatı ve sosyal yaşamıyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Google Haberlere Abone ol
'Mesleki lokomotifim tiyatro sahnesidir'

Geçtiğimiz yıl Fox’ta yayınlanan No:309 dizisindeki Doktor Onur karakteriyle dikkatleri üzerine çeken oyuncu Fatih Ayhan, şimdilerde en çok izlenen günlük dizi Elif’in başrolünde izleyicinin karşısına çıkıyor. 20 yıllık tiyatro geçmişi bulunan Ayhan, televizyon dünyasına Beren Saat ve Engin Akyürek’inde yıldızının parladığı bir yarışmayla adım attı. Ayhan’ “Mesleki lokomotifim tiyatro sahnesidir” dedi.



Biraz kendinizden söz eder misiniz? Kimdir Fatih Ayhan?



9 yaşında başladığım tiyatro maceramı, 20 yıldır aynı heyecan ve özveri ile devam ettirmekteyim. Birçok belediyenin genel sanat yönetmenliğini yaptım ve Türkiye genelinde turnelerde bulundum. Yazıp yönettiğim oyunlarımın dışında tiyatro eğitmenliği serüvenime de hala devam etmekteyim. Televizyon ve dizi projelerimin yanında resim ve müzik alanında da çalışmalar yürütmekteyim. 1 tane resim sergimin yanında karikatür çalışmalarım da oldu ve uluslararası bir yarışmadan da karikatür ödülü aldım. Heykel seramik alanında atölye çalışmalarında bulundum. Evliyim ve bir oğlum var.



Oyunculuk maceranız nasıl başladı? 



Annemin ısrarı ve isteği üzerine bir belediye kursuna 9 yaşında kayıt olmamla başladı tiyatro ile tanışmam. Burada 5 yıl eğitim aldıktan sonra aynı kurumun oyuncusu olarak profesyonel yaşama atıldım. Tiyatro eğitimlerini bitirdikten sonra, usta öğreticilik ve eğitmenlik gibi belgerimi alıp çalışmalarıma devam ettim. Sonrasında birçok belediye ve özel tiyatroda oyunlarda bulundum. Hala profesyonel meslek yaşamıma devam etmekteyim. 



İzleyiciyle ilk tanışmanız nasıl oldu?



2004 yılında Beren Saat ve Engin Akyürek gibi oyuncuların da bulunduğu bir yarışma programına katılmam ile televizyon dünyasına giriş yaptım. Yarışma sonrası Kördüğüm isimli bir dizinin başrol oyunculuğunu üstlendim. Sinema filmleri ve televizyon dizileri ile kariyerime devam ettim. 



Elif dizisinin başrolüsünüz. Karakterinizden söz edermisiniz?



Mahir karakteri annesi ile birlikte Haktanır ailesi ile yıllardır görüşmeyen fakat bu ailenin mirasına ortak oldukları için hakları olanı almak için geri dönüş yapan vicdanlı annesine bağlı samimi bir adamdır. Akrabalarına haksızlık yapmamak adına annesi vicdanı ve sevdiği kadın arasında kalan Mahir, hikayenin merkezinde birçok karakterle yakın ilişki içindedir. İyi eğitim almış üst düzey bir geçmişe sahip olan Mahir, mütevazı ve sevgi dolu bir karakterdir. 



 



Rolünüzle benzer yönleriniz var mı?



Aslında benzeştiğimiz yönlerim var Mahir karakteriyle. Duygusal samimi ve vicdanlı oluşu sevgi dolu ve adaletli yaklaşımlarını kendime benzetiyorum. Çoğu sahnede rahat oynamamda bu benzerliklerin çok etkisi var. Karakterle kurduğum bağ izleyici tarafından doğal ve samimi bulunuyor ki, gelen yorumlar ve genel kanı Mahir’in çok sevildiğine ve dizide öne çıkan karakterlerden biri olduğuna işaret ediyor. Bu durumda bir oyuncu için mutluluk sebebidir. Beni motive eden ve mesleğime doğru yönde azimle yaklaşmama sebep oluyor. Ne mutlu bana.



Tiyatro mu dizi mi diye sorsam?



Öncelikle nefes aldığım ve gözlerimi açtığım ilk yer tiyatro sahnesi benim için. Bu gerçek ömrümün sonuna kadar değişmeyecek. Mesleki lokomotifim tiyatro sahnesidir. Sinema içinde bulunmaktan çok keyif aldığım özenle çalıştığım ve kalıcı işler bıraktığım enerji kaynağım. Diziler beni besleyen diri tutan bu trenin en güzel ve rahat vagonu benim için. 



Örnek aldığınız oyuncular kimler?



Beğendiğim ve saygı duyduğum çok isim var. İşine dikkat ve disiplin ile yapan her oyuncuya saygı duyuyor, çalıştığım bir çok oyuncudan başka şeyler öğreniyor veya öğretiyorum. Deneyim ve tecrübeleri paylaşmak bizleri büyütüyor ve başarıya götürüyor bence. Buna çok dikkat ediyorum. 



Keşke bu rolü ben oynasaydım dediğiniz roller var mı?



Tiyatro sahnesinde çok karaktere hayat verdim, hayalini kurduğum rolleri oynadım ve oynamaya devam edeceğim. Keşke bu rolü oynasaydım demedim ama oynayana hayranlık duyup, ben oynasaydım nasıl yorumlardım diye yaklaştım hep. Her oyuncunun rengi ve yorumu farklıdır. 



Oyunculuğun dışında kalan zamanınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?



Otomobil ve motor sporları başlıca ilgi alanım aslında. Resim karikatür heykel seramik müzik hobilerimin arasında. Doğal yaşam ve ailem ile vakit geçirmek en keyif aldığım anlar. 



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin