Melih Gökçek CNN Türk'e teşekkür etti!

Melih Gökçek CNN Türk'e gündeme dair konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Melih Gökçek CNN Türk'e teşekkür etti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CNN Türk Televizyonu'nda Hakan Çelik'in sunduğu 'Hafta Sonu' programına katılarak, Fehtullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.



Rus uçağının FETÖ'cü subaylar tarafından düşürüldüğünü ileri süren Başkan Gökçek, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile barışmadığını söyledi. Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da Kızılay'da her akşam düzenlenen demokrasi nöbetölerine davet ederek, "Kendisini bizzat kendim takdim edeceğim" dedi.



FETÖ mensupları tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen kanlı darbe kalkışmasının ardından ilk defa canlı stüdyo konuğu olan ve açıklamalarıyla yine gündem oluşturan Başkan Gökçek, sözlerine,'Tüm Türkiye ve İslam alemine geçmiş olsun' dilekleriyle başladı. Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Çelik'in, 'Neden tüm İslam alemi?' sorusu üzerine de Başkan Gökçek, "Çünkü sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sadece Türkiye'nin lideri değil, tüm İslam aleminin de lideri artık" cevabını verdi.



Hakan Çelik'in, kalkışmanın yaşandığı 15 Temmuz gecesinde nerede olduğunu sorması üzerine, "Ben geceleri genellikle neredeyse 4'e kadar Belediye'de olurum. O gün Rusya'dan, Putin'in danışmanı olan Aleksandr Dugin geldi. Onunla 1 saat kadar sohbet ettik. Biraz oyalandım ve uçakların havalanmasından 10-15 dakika önce Belediye'den ayrıldım"cevabını veren Başkan Melih Gökçek, şöyle devam etti:



"O kadar enteresan ki Sayın Cumhurbaşkanı 15 dakikayla kurtardı. Ben de Belediye'den çıkmamdan tam yarım saat sonra 2 astsubay Belediye'ye geliyor ve beni soruyorlar. Yani ben de yarım saatle kurtardım. Bu astsubayların arkasında mutlaka bir tim vardı, onlar öncelikle sordu ve çalışanlar 'burada' deseler, arkadan asker gelecek ve beni alacaktı. Talimat da şuydu; '400 kişinin alnına sıkacaksınız.' Biri de bendim. Polis arkadaşlar söyledi bunları. 'Karşılaşıldığı yerde sıkacaksınız alnına ve direndi diye zabıt tutacaksınız' denmiş. Mamak'ta da toplu mezar yeri hazırlamışlar."



Büyükşehir Belediyesi'nden ayrılmasının ardından eve uğradığını ve oğlu Osman Gökçek'i yanına çağırarak, uzaklaşmaları gerektiğini söylediğini anlatan Başkan Gökçek, Osman Gökçek'in Beyaz TV'ye gitmeyi istediğini söyleyip gelmediğini söyledi. Kendisinin de ilk olarak Beyaz TV'ye canlı yayında bağlanıp, halkı meydanlara çağırdığını bildiren Başkan Gökçek, "Ardından da tweet attım, halkı sokaklara davet ettim. Saate bakmak aklıma gelmedi, ama uçakların uçmasından yarım saat sonra falandı" diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatından endişe ettiğini ve hemen Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'a ulaştığını da kaydeden Başkan Gökçek, iyi olduğu bilgisini aldığını söyledi. Ardından, Cumhurbaşkanı'nın görüntülü telefon görüşmesiyle canlı yayına katıldığını kaydeden Gökçek, bu yayın nedeniyle CNN Türk'e de teşekkür ederek, “Gerçekten o gün CNN Türk, televizyonculuk başarısı gösterdi" dedi.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin