MEHMET YILMAZ'I 'KIL' EDEN GAZETE HABERLERİ

İşte Hürriyet yazarının "'kıl olurum' ve bu tür haberlerin inandırıcı olmadığını düşünürüm" dediği haberler...

Google Haberlere Abone ol
MEHMET YILMAZ'I 'KIL' EDEN GAZETE HABERLERİ

Mehmet Y. YILMAZ/HÜRRİYET


 


Bütün memleket ‘pedofili’ suç mahalli!


 


SABAH gazetesinin haberine göre ATV'nin yeni dizisi "Hayat Devam Ediyor" çok tutmuş, gazete dizinin Türkiye'de hayatı durdurduğunu yazıyor.


Bunu bilemiyorum, ben Gaziantep'e gelmiştim ve tarihi Şire Han'da "Gelenekten geleceğe Gaziantep Mutfağı" kitabının tanıtımına katıldıktan sonra Antep mutfağının derinliklerinde kaybolmuştum. (Antep izlenimlerimi sonra yazacağım tabii.) O nedenle dışarda hayat durup durmadığını bilmiyorum. Gazetelerin, kendilerine ait televizyon kanallarındaki diziler ile ilgili böyle abartılı yorumlarına öteden beri deyim yerindeyse "kıl olurum" ve bu tür haberlerin inandırıcı olmadığını düşünürüm.


Neyse konumuz da bu değil zaten.


Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı dizi küçük yaşta evlendirilen kızların dramı ile ilgili. Türkiye'de her iki kadından birinin 18 yaşının altında evlendirilmiş olması Mahsun'un yine bir toplumsal yaraya parmak basmasına neden olmuş. Dilerim başarılı olur, severim kendisini.


Sabah, insanların bu acı gerçek nedeniyle diziyi gözyaşları içinde seyrettiklerini anlatıyor.


Anneannelerinizin, babaannelerinizin, annelerinizin kaç yaşında evlendiklerini hatırlayın, bilmiyorsanız sorun bakın ne yanıt alacaksınız.


Diyeceğim o ki bu memleket bütünüyle "Special Victim Unit" dizisine uygun bir suç mahalli olay yeri aslında! Bu nedenle kimsenin bu filme şaşırdığını zannetmiyorum.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin