MEHMET ALİ AĞCA TAHLİYE EDİLDİ

Gazeteci-yazar Abdi İpekçi cinayeti ve iki ayrı gasp suçundan hükümlü Mehmet Ali Ağca, işlemlerin tamamlanmasının ardından Sincan F tipi Cezaevinden tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
MEHMET ALİ AĞCA TAHLİYE EDİLDİ

Ağca, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri eşliğinde araçlarla Ankara Ceza İnfaz Kurumları Kompleksi'nden ayrıldı.

Kampüs çevresindeki yol üzerinde bekleyen ve Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca'nın da aralarında bulunduğu grup, konvoyun geçişi sırasında davul ve zurna eşliğinde sevinç gösterilerinde bulundu. Grup, Ağca'nın da içinde bulunduğu aracı konvoy halinde takip etti.

Mehmet Ali Ağca'nın, askerlik işlemleri nedeniyle güvenlik görevlilerince askerlik şubesine götürüldüğü öğrenildi.

AVUKATINI AZLETTİ

Öte yandan Mehmet Ali Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca, avukat Hacı Ali Özhan'ı ''kardeşinin can güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü'' ileri sürerek azlettiğini bildirdi.

Mehmet Ali Ağca'nın avukatı olduğunu belirten Özhan, Ankara Ceza ve İnfaz Kurumları Kompleksi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Malatya Askerlik Şubesi'nden en yakın askerlik şubesine gitmesi yönünde kendilerine bir yazı geldiğini anımsatan Özhan, kendisinin geçtiğimiz cuma günü Milli Savunma Bakanlığına, askerlik şubesine ve cezaevi yönetimine itiraz dilekçelerini sunduğunu kaydetti.

Kendisinin cezaevine girerek Ağca'nın çıkış işlemlerinde hazır bulunacağını belirten Özhan, Ağca'ya kendisi yanında bulunmadan herhangi bir evraka imza atmaması yönünde uyarıda bulunduğunu söyledi. Özhan, şunları kaydetti:

''Milli Savunma Bakanlığından bize Ağca'nın raporunun onaylanmadığına yönelik bilgi 4 yıldan sonra cuma günü bize bildirildi. Hafta sonu olmasından dolayı gerçekten bir onaylamama işleminin olup olmadığını ve gerekçesini, rapordan sonra onaylamama işleminin olmadığı kanaatindeyim. Gerek avukatı olarak bana, kardeşine, cezaevi yönetimine böyle bir bilgi gelseydi onaylamama işlemine itiraz hakkımız olabilirdi. Bizde bu hakkımızı kullanıp kullanmamayı düşünürdür. Varsa böyle bir belgeyi gerekçelerini inceleyeceğiz, Mehmet Ali Ağca ile onları değerlendireceğiz. Ondan sonra da askerlik şubesinde yapılacak işlemleri değerlendireceğiz.''

Özhan, perşembe günü Ağca'ya mavi renkli bir kazak getirdiğini, ancak cezaevi yönetiminin ''mahkumlara mavi renkli bir giysi getirilemeyeceğini'' belirterek almadığını, bugün bir mavi kazak getirdiğini gazetecilere gösterdi.

KARDEŞİ ADNAN AĞCA'DAN AÇIKLAMA

Özhan'ın konuşması sırasında Mehmet Ali Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca'nın imzasının bulunduğu yazılı açıklama gazetecilere dağıtıldı. Adnan Ağca, avukat Özhan'ın dün yaptığı açıklamalarla ''kardeşinin can güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü'' ileri sürerek azlettiğini belirtti. Açıklamada, şunlar
kaydedildi:

''10 Ocak 2010 tarihinde tahliye olacak olan kardeşim ve vasisi olduğumu Mehmet Ali Ağca'nın avukat olduğunu iddia eden avukat Hacı Ali Özhan tarafımdan habersiz yaptığı basın toplantılarıyla Ağca'nın can güvenliğini tehlikeye düşürmüş olup, bugün itibariyle tarafımca azledilmiştir. Kendisine bugüne kadarki çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Vasisi bulunduğum Mehmet Ali Ağca'nın avukatlarının Yılmaz Aboşoğlu ve Gökay Çağlaralp Gültekin olduğunu
bildiririm.''

Özhan, açıklamayla ilgili sorulara, kendisinin Ağca'nın avukatı olduğunu öne sürdü.
Mehmet Ali Ağca'nın tahliye edilmesi dolayısıyla kardeşi Adnan Ağca'nın yanı sıra cezaevi önünde yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu bekliyor.

AĞCA'DAN İNCİLER!..
Adnan Ağca, beraberinde kardeşi Mehmet Ali Ağca'nın avukatları Yılmaz Aboşoğlu ve Gökay Gültekin ile cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Kardeşi Mehmet Ali Ağca için daha önce ''askerliğe elverişli olmadığı'' yönünde rapor verildiğini ifade eden Adnan Ağca, ancak daha sonra bu raporun kabul edilmediğini söyledi.

Mehmet Ali Ağca'nın avukatı olduğunu belirten Gökay Gültekin ise müvekkilinin bugün basına açıklama yapmayacağını, Ağca'nın Ankara'da birkaç gün kalacağını, daha sonraki günlerde basının karşısına çıkacağını söyledi.

Avukat Gültekin, daha sonra gazetecilere Mehmet Ali Ağca tarafından yazıldığını söylediği İngilizce bir metni dağıttı. ''Sonsuz güç sahibi Allah'ın adıyla Tanrının ilahi mesajını ilan ediyorum'' diye başlayan metinde şu ifadeler yer aldı:

''Madde 1: Tanrı sonsuza dek tek ve benzersizdir. Tanrı sonsuza dek bütündür. Teslis (Üçleme) diye bir şey yoktur.

Maadde 2: Ben Tanrı değilim. Ben Tanrı'nın oğlu değilim. Ben ebedi Mesihim, yani ete kemiğe bürünmüş ve yeniden doğmuş aynı ilahi söz. Ben tüm evrende Tanrı'nın ebedi yüksek hizmetkarıyım. Teslis (Üçleme) diye bir şey yoktur.

Madde3: Ve Kutsal Ruh (Ruhül Kudüs) Tanrı'nın yarattığı bir melekten başka bir şey değildir. Teslis diye bir şey yoktur.

Madde 4: Dünyanın sonunun geldiğini ilan ediyorum. Tüm dünya bu yüzyıl içinde yok olacak. Her bir insan bu yüzyıl içinde ölecek.

Madde 5: İncil hata ile doludur. Mükemmel İncil'i ben yazacağım.
Ebedi Mesih Mehmet Ali Ağca''

Avukat Gökay Gültekin, ayrıca Ağca ve Papa 2. Jean Paul'un birlikte çekilmiş bir fotoğrafını kapağına taşıyan Times dergisinde çıkan bir makalenin fotokopisini de basın mensuplarına dağıttı.


www.sabah.com.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin