Medyayla ilgili yazısı ses getirmişti. Tartışmalara noktayı koydu!

CNN Türk’te yayınlanan programa katılan Radikal gazetesi yazarı, soruları yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Medyayla ilgili yazısı ses getirmişti. Tartışmalara noktayı koydu!

CNN Türk'te yayınlanan 'Aykırı Sorular' programı Radikal gazetesi yazarı Avni Özgürel'i konuk etti. Özgürel, son günlerin tartışmalı konularından 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nın yasaklanması ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.



Özgürel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajına atıfta bulunarak "24 Nisan bildirisini kaleme almış olan Tayyip Erdoğan'ın Taksim meselesine çok daha sıcak ve toleransla yaklaşması gerekirdi" dedi.



Başbakan Erdoğan'ın 1 Mayıs ile ilgili endişelerinin sadece işçilerden kaynaklandığını düşünmediğini söyleyen Özgürel, "Başbakan’ın kaygısının kendisini rahat hissetmediği emniyet kuvvetleri ile ilgili olduğunu düşünüyorum" dedi.



Özgürel, geçtiğimiz günlerde yazdığı ve oldukça tartışma yaratan medya patronlarına mesaj vermesi şeklinde yorumlanan köşe yazısı ile ilgili açıklama yaptı. Meslek hayatı boyunca hiçbir gazetecinin atılmasını istemediğini vurgulayan Özgürel, "İktidarla iyi geçinmeden de gazeteler ayakta durabilir. Bu iktidara saldırmak iyi iş yapar beni birilerinin yanına yaklaştırır diye düşünmek gazeteyi batırır" dedi.



Özgürel'in 'Medyaya Dair' yazısını okumak için tıklayınız.



İşte, Özgürel'in 'Aykırı Sorular'daki açıklamaları:



 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin