Medyatava açıklıyor! İşte, ünlü televizyoncunun yeni kanalı!

Uzun süredir ekrandan uzak kalan Enver Aysever, hangi kanalla anlaştı?

Google Haberlere Abone ol
Medyatava açıklıyor! İşte, ünlü televizyoncunun yeni kanalı!

CNN Türk ekranlarında "Aykırı Sorular" programını sunan ve Eylül 2014'te kanalın Genel Müdürü Barış Tünay'dan gelen SMS'le görevine son verilen ünlü televizyoncu ve yazar Enver Aysever'in yeni adresi belli oldu.



Aysever, ekran macerasına bundan böyle Halk TV'de devam edecek. 



Halk TV'de "Vaziyet-i Umumi" isimli programı hazırlayıp sunacak olan Aysever, her hafta Pazartesi ve Cuma günleri 21:00 ile 23:00 saatleri arasında izleyicilerle buluşacak. Programın ilk yayını ise 7 Eylül Pazartesi günü ekrana gelecek.



Yeni adresi ve "Vaziyet-i Umumi" programının içeriğiyle ilgili Medyatava'ya konuşan Enver Aysever, gelecek dönemde hayata geçireceği projeleriyle ilgili de konuştu.



İşte, Aysever'in açıklamaları:



Öncelikle hayırlı olsun. Nasıl bir program bekliyor izleyicileri?



Halk TV'de her Pazartesi ve Cuma saat 21:00 ile 23:00 arasında "Vaziyet-i Umumi" isimli bir programla izleyicilerin karşısında olacağım. Programın ismini Can Yücel'in aynı isimle yazdığı şiirinden esinlenerek belirledim. Bu programla tıpkı şiirde anlatıldığı gibi "Ne olacak bu memletin hali?" sorusuna cevap bulmaya çalışacağız. 



Programın içeriğiyle ilgili daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Konuk alacak mısınız mesela?



Aslında konuk almayacağız. Soru-cevap formatında olmayacak. "Haftaya biz başlıyoruz, haftayı biz bitiriyoruz" sloganıyla yola çıkıyoruz. Temelde de "Bu hafta ne olur, bu hafta nasıl bitti?" sorularından hareketle VTR'lerimiz olacak. O VTR'ler üzerine konuşacağız. Konuştuğumuz VTR'ler üzerinden de ironi ve canlı telefon bağlantıları yapacağız. Zaman zaman Prof. Dr. İlber Ortaylı gibi o ironiyi yapacak konukları da programımıza alacağız tabii.



Bir de programın içinde farklı bir bölüm daha olacak. O da Tarık Dursun'dan bir çalıntı... Türkiye'de 'Uzun lafın kısası' diye bir söz vardır. Tarık Dursun, "Onun doğrusu Türkler için kısa lafın uzunu" derdi. Biz de "Kısa Lafın Uzunu" diye bir bölüm yapacağız. Orada da editör arkadaşım Orhan Gökdemir'le birlikte 15 dakika süreyle 'Ne olacak bu memleketin hali'ne biraz mizahi bir bakış yapacağız. 



Ayrıca her programda mutlaka "Gezi Direnişi"ne dair bir konu mutlaka olacak.



Ekrandan uzak kaldığınız süreçte neler yaptınız peki?



"Aykırı Kumpanya" yoğundu biliyorsun. Turnelerimiz oldu. "Aykırı Kumpanya"yı yapmaya devam edeceğiz. İstanbul'da "Boğaziçi Caz Korosu"yla yeni bir buluşmamız olacak. Öte yandan "Kişisel Direniş" kitabım çıktı. Mart ayında yeni bir roman daha gelecek. Onun hazırlığı devam ediyor. BirGün'de yazıyorum. Oradaki yazılarımı da okuyucularımla buluşturmaya devam edeceğim.



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin