Medyanın birincisi hangi parti oldu?

7 Haziran Genel Seçimleri'nde partilerin medya karnesi açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Medyanın birincisi hangi parti oldu?

Haftalardır Türkiye gündeminin bir numaralı tartışma konusu olan  2015 Genel Seçimleri  7 Haziran’da gerçekleşti. 



Sonuçlara göre, bu seçimde de en yüksek oy oranına sahip olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 12 yıllık tek partili iktidarlığı sona eriyor. Bir başka büyük değişim ise, uzun süredir barajı geçip geçemeyeceği konuşulan Halkların Demokratik Partisi’nin 4. parti olarak Meclis'e girecek olması. 



Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin de meclisteki varlığıyla beraber, yeni kurulacak hükümet konusunda çok sayıda senaryo yazıldı. Parti liderlerinden arka arkaya “koalisyon” açıklamaları gelirken, “erken seçim” ihtimali de seçim sonrası en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.



Ajans Press, 8 Haziran sabahı medyanın yeni hükumet senaryolarını nasıl gördüğünü araştırdı. Ortaya çıkan tabloya göre, gazeteler 624 haberle koalisyon ihtimallerini değerlendirdi. Partilerin birbirleriyle koalisyon kuramaması halinde Türkiye’yi bekleyecek olan “erken seçim” ise sadece 228 haberde dile getirildi.



HDP, MHP’Yİ GEÇTİ



Ajans Press’in seçim sonrası derlediği bir başka rapora göre, Meclis'e gireceği kesinleşen partilerin 8 Haziran günü yazılı basında yer alan haber adetleri şaşırtıcı bir sonuç ortaya çıkardı. Raporda, partilerin haber adetlerinin  oy oranları ile genelde doğru orantılı olduğu fakat HDP’nin, kendisinden daha yüksek bir oy oranına sahip olan MHP’yi haber adetleriyle geçtiği açıkça görülüyor.



Medyanın birincisi hangi parti oldu?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin