Medyanın 1 haftalık 'karne'si!

PRNet A.Ş, hafta boyunca en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Medyanın 1 haftalık 'karne'si!

19 – 25 Ocak tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'PRNet En’leri' 5 başlık altında sıralandı.



GÜNDEMİN BELİRLEYİCİSİ 'ÖĞRENCİLER VE KARNELERİ' 



Geçtiğimiz Cuma günü 2014-2015 yılı eğitim ve öğretim döneminde ilk yarıyılın sona ermesiyle öğrenciler için sömestr tatili başlamış oldu. 1.755 adet haber ile Öğrenciler ve Karneleri gündemin en fazla konuşulan konusu olurken; sömestr tatil planları, velilerin heyecanlı bekleyişi, karne hediyeleri de bolca anıldı.



Yolsuzluk ile suçlanan eski bakanların Yüce Divan’da yargılanması kararını vermek üzere Meclis’te yapılan gizli oylamadan 'hayır' kararı çıktı. Meclis Genel Kurulu’nun 4 Eski Bakanı Yüce Divan’a Sevk Etmemesi gündemin de ilgisini çeken önemli konu başlıkları arasındaydı.



Fransa'da terör saldırısına uğrayan Charlie Hedbo olayın gerçekleştiği günden bu yana gündemdeki sıcaklığını korumakta. Binden fazla haber yansıması bulan terör saldırısı karşıt protestolar ve ülkelerin vize zorlaştırıcı yeni kararları ile konuşulmaya devam ediyor.



Gezi olayları esnasında bir polis memuru tarafından dövülmesi sonrasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz davasında karar çıktı. Polis memurunun 10 yıl 10 ay cezaya çarpıtılması ve davayla ilgili süren itirazlar geçtiğimiz günlerin de en çok konuşulan haberleri arasında yerini aldı.



Akciğer rahatsızlığı nedeniyle 90 yaşında hayatını kaybeden Suudi Kralı Abdullah, 406 haber yansıması bulan, gündemin önemli konu başlıklarından birisi olarak raporlandı. Suudi kralının cenazesine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.



SİYASETİN EN ÇOK KONUŞULANI 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Geçtiğimiz günlerde siyaset dünyasında en fazla yansıma bulan isim; 3 bin 835 haberi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 3 bin 469 haber ile ikinci sırada raporlandığı listeyi; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takip etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 572 haber yansıması bularak siyasetin konuşulanları arasında yerini alırken; İstanbul Milletvekili Egemen Bağış sıralamanın beşincisi olarak kaydedildi.



SHOW DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULANI 'BURAK ÖZÇİVİT'    



Birlikteliklerini, kamera karşısına geçtikleri yeni filmleri 'Aşk Sana Benzer'ın Galasında resmi olarak açıklayan Burak Özçivit ve Fahriye Evcen çifti; geçen hafta ünlüler arasında medyada en fazla yer alan isimler oldular. Geçtiğimiz haftanın birinciliğini kaptıran Mahsun Kırmızıgül ise üçüncü sırada raporlandı. Gündemde kalmayı her zaman başaran Hülya Avşar ise, 143 haber yansıması ile listede dördüncü sırada yerini alırken; onu takip eden ünlü isim Cem Yılmaz oldu.



SPORUN EN ÇOK KONUŞULANI 'ERSUN YANAL'



Trabzonspor’un Teknik Direktörü Ersun Yanal, geçen haftanın en medyatik spor adamı olarak belirlendi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 362 haber yansıması ile Yenal’ı takip ederken; Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu sıralamada üçüncü olarak yer aldı.  Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dördüncü sırada raporlanırken;  Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, PRNet EN’ler listesini tamamlayan beşinci sıradaki isim oldu.  



SPORCU MEDYASININ EN ÇOK KONUŞULANI  'ERKAN ZENGİN'



Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor’a transfer olan Erkan Zengin en fazla habere sahip sporcu olarak belirlendi.  Beşiktaş oyuncularından Demba Ba, 376 haberi ile spor gündemindeki popülerliğini sürdürürken, Galatasaray’ın golcüsü Burak Yılmaz listede yerini aldı. Fenerbahçe’de forma giyen Emmanuel Emenike 252 haber ile dördüncü sırada raporlanırken; Trabzonspor oyuncusu Oscar Cardozo sırayı tamamladı.



Medyanın 1 haftalık 'karne'si!



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin