Medyadan PR devine transferler

Global halkla ilişkiler ajansı Edelman'ın Türkiye operasyonunda önemli atamalar gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Medyadan PR devine transferler

Yeni yıl planlaması kapsamında medya birimine önemli bir yatırım yapan Edelman Türkiye'nin Medya Bölüm Başkanı Altan Erüs oldu. 



Uzun yıllar Milliyet Gazetesi ve Ekonomist Dergisi'nde gazeteci olarak çalışan Erüs, daha sonra kariyerine PR sektöründe devam etti. Sektöre Global İletişim Danışmanlığı'nda adım attıktan sonra Türk Ekonomi Bankası'nda 5 sene Medya İlişkileri Yöneticisi olarak görev yapan Erüs, Edelman Türkiye'ye transfer olmadan önce İş Bankası Kurumsal İletişim Bölümü Medya İlişkileri Yöneticisi olarak çalışıyordu.



Edelman Türkiye'nin bir diğer büyük transferi ise medyadan. Ekonomi basının deneyimli gazetecisi Ayfer Arslan, Edelman Türkiye'de Medya Direktörü olarak yeni görevine başladı. Tercüman Gazetesi, Kanal 6, HBB TV, Posta, Dünya ve en son Akşam Gazetesi dahil olmak üzere medyada yaklaşık 23 yıllık gazetecilik kariyerine sahip olan Arslan, İSMMMO Yılın Başarılı Ekonomi Muhabiri ödülünün de sahibi.



Bloomberg Businessweek Türkiye dergisi ekonomi muhabiri Ayşe Merve Kamacı da Kıdemli Medya İlişkileri Yöneticisi olarak Edelman Türkiye bünyesine katıldı. İstanbul Üniversitesi Çeviri Bilim Bölümü mezunu Ayşe Merve Kamacı, dört yıllık dergicilik geçmişinde teknoloji ve perakende sektörleriyle ilgili haberleriyle tanınıyordu.



Portföyüne yeni müşteriler ekledi



Hali hazırda Visa Europe, GSK, AMD, Turkcell (uluslararası medya ilişkileri), Autodesk, HP, Symantec, Zenium Türkiye gibi teknoloji ve finans müşterileri bulunan Edelman, Dove ve Sana&Becel gibi markalara da iletişim danışmanlığı hizmeti veriyor. Hızla büyüyen iletişim ajansı son olarak, kurumlara denetim, vergi ve danışmanlık hizmeti sunan PwC Türkiye ve GlaxoSmithKline Türkiye Tüketici Sağlığı Grubu'nu da bünyesine kattı. 



Edelman Türkiye Genel Müdürü Serra Büyükfırat, "Edelman olarak sektör deneyimimizi global birikimimizle harmanlayarak markalara dijital iletişim ile PR'ı entegre ettiğimiz stratejik bir yaklaşım sunuyoruz. Geleceğin PR anlayışının dijital ortamın yarattığı yeniliklerden ayrı tutulamayacağına inanarak verdiğimiz danışmanlık hizmeti ile Türkiye'de 3 yıldır kendi alanında lider markalarla iş ortaklığı yapıyoruz. Yeni yıla, portföyümüze eklediğimiz 2 yeni marka ve medya departmanımıza gerçekleştirdiğimiz 3 transferle giriyoruz. Kurumlardan ajanslara, gazetecilikten dergiciliğe, kariyerlerinde sektörün tüm paydaşlarında tecrübesi bulunan deneyimli ekibimizle sektöre yeni bir soluk katmaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin