Medyadaki sorunlar harekete geçirdi, 'birleşerek' güçlenecekler!

DİSK Basın İş, 1-2 Kasım 2014 günlerinde 69. Olağan Genel Kurulu'nu toplamaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Medyadaki sorunlar harekete geçirdi, 'birleşerek' güçlenecekler!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfedarasyonu’nun kurucu sendikalarından biri olan Basın-İş medya emekçileri, matbaa işçileri ve yayınevlerinde sürdürdüğü örgütlenmeyi genel kurul ile güçlendirmeyi hedefliyor.



Yeni döneme hazırlanan Disk-Basın İş bir açıklama yaparak 'mücadele etmek isteyen herkesi' birlikte olmaya çağırdı. Disk Basın-İş'ten şu açıklama yapıldı:



"Sendikamız DİSK Basın İş, 1-2 Kasım 2014 günlerinde 69. Olağan Genel Kurulunu toplamaya hazırlanıyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfedarasyonu’nun kurucu sendikalarından biri olan Basın-İş medya emekçileri, matbaa işçileri ve yayınevlerinde sürdürdüğü örgütlenmeyi genel kurul ile güçlendirmeyi hedefliyor.



Bu üç alan da bugünün Türkiyesi’nde ayrı ayrı özel öneme sahip. Türkiye’nin en hızla büyüyen sektörlerinden biri olan yayıncılık bir yandan matbaa sektörüne yüklenir, oradaki çalışma koşullarını zorlaştırırken diğer yandan çeviriden tasarıma, her alanda özellikle de freelance çalışılmasından yararlanarak büyümenin yükünü emekçilerinin sırtına yıkıyor.

 

Matbaa sektörü, ücretsiz uzun mesailerin, kötü çalışma koşullarının en yaygın biçimde görüldüğü alanlardan biri. 

 

Medya emekçileri uzun, karşılığı ödenmeyen mesailer, bir türlü artmayan ücretler, sürekli işten atılma tehdidi altında çalışıyor. Medya üzerinde iktidarın baskısı gazetecilerin yazdıkları üzerindeki editoryal haklarını ellerinden alıyor. Özellikle süren savaş ve artan direnişlerde çalışan gazeteciler güvenlik güçlerinin şiddetiyle karşı karşıya kalıyor. Medya üzerindeki baskı, sadece gazetecilerin sorunu değil hatta onlardan daha fazla dergileri, gazeteleri okuyan televizyon kanallarını izleyenlerin haber alma özgürlüklerini tehdit ediyor. İktidarın baskısının yanı sıra ve bütün iktidarlarda medya ırkçı, milliyetçi, cinsiyetçi, homofobik ve transfobik yayın yapıyor, bunların yeniden yeniden üretilmesinde başrolü oynuyor.

 

Bizim sorunlarımız aslında bütün toplumun sorunları. Çözüm hepimizin mücadelesiyle gelecek. O yüzden üyemiz olsun olmasın, bu sektörde çalışsın çalışmasın, bu sorunlar üzerine düşünmek, mücadele etmek isteyen herkesi 1-2 Kasım günü genel kurulumuzda bizimle birlikte olmaya çağırıyoruz. 

 

1 Kasım  2014 Cumartesi saat 13.00

İstanbul Diş Hekimleri Odası Yılmaz Manisalı Eğitim Merkezi 

Halasgargazi Caddesi Hidayet Sokak Harbiye İş Merkezi No: 4 Giriş Kat Harbiye



2 Kasım 2014 Pazar (Seçim) saat 10.00

DİSK Genel Merkezi 

Abide-i Hürriyet Caddesi Nakiye Elgün Sok. No: 91 Şişli."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin