Medyadaki dev satış sonrası taraflardan ilk açıklama!

Doğan Medya Grubu'nun Demirören Medya Grubu'na satılması medyada bin yılın satış olayı olarak tarihe geçti... Peki tarafların ilk yorumu ne oldu?

Google Haberlere Abone ol
Medyadaki dev satış sonrası taraflardan ilk açıklama!

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Medya Grubu bünyesindeki tüm yayın organları ile Türkiye'nin en büyük medya dağıtım şirketi Yaysat satıldı.



İddiaya göre Doğan Medya Grubu içindeki Hürriyet ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Türk televizyonları başta olmak üzere tüm gazete, dergi ve televizyonlar ile dağıtım şirketi YAYSAT, 1 milyar 250 milyon dolar karşılığında Demirören Medya Grubu'na satıldı.



Milliyet ve Vatan gazetelerini bünyesinde barındıran AKP'li Demirören Medya Grubu, yeni alımlarda birlikte medya sektörünün en büyüğü haline geldi.



TARAFLARDAN AÇIKLAMA



Reuters'ın sorusunu yanıtlayan üst düzey bir yetkili, "Doğan Medya Grubu'nu almak için görüşme yürütülüyordu. Belli aşamaya gelindi ve satın alma konusunda anlaşmaya varıldı. Doğan Grubu'nun bu akşam saatlerinde KAP'a açıklama yapması bekleniyor," dedi.



Hürriyet grubundan bir yetkili de, "(Doğan Grubu yetkilileri) satışa ilişkin çalışanlara bilgi verildi. Satış işlemine dair KAP'a detaylı açıklama bugün yapılacak. Verilen bilgiye göre, Demirören, Doğan Grubu'nun medya şirketlerini aldı," diye konuştu.



Demirören Grubu Enerji, Sanayi, Turizm, Konut Projeleri, AVM, Liman işletmeciliği ve medya gibi alanlarda faaliyet yürütürken, 2011 yılında Doğan grubundan Milliyet ve Vatan gazetesini satın almıştı.



Milliyet ve Vatan'ın patronu Yıldırım Demirören geçen günlerde iki kez Aydın Doğan'ı ziyaret etmişti.



Doğan medya grubunun satışıyla birlikte Türkiye’deki 29 gazeteden (spor, ekonomi ve yabancı dilde yayın yapan gazeteler hariç) 21’i hükümetle yakın ilişkide bulunan patronluk yapısına sahip olmuş olacak. Oran olarak ifade edildiğinde ise gazetelerin yüzde 73’ünün AKP kontrolünde olduğu görülüyor. Hükümet çizgisinde yayın yapan gazetelerin toplam gazete tirajı içerisindeki payı ise yüzde 90’ı buluyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin