Gazeteciler beyin fırtınası yaptı!

Balkan ülkeleri ve Türkiye, medyanın sorunları üzerine tartıştı...

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler beyin fırtınası yaptı!

Balkan ülkelerinde medya özgürlüğü ve çoğulculuğu sağlamak için alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Güneydoğu Avrupa Medya Gözlem Projesi (SEEMO) Üsküp’te bir toplantı gerçekleştirdi. 



“Medya Bütünlüğünü Savunmak İçin İşbirliği ve Kapasite Yaratmak” başlıklı toplantıya SEEMO bileşenleri olan Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Hırvatistan, Kosova, Macaristan, Karadağ, Slovenya, Sırbistan ve Türkiye’den temsilciler katıldı. Türkiye'yi P24 temsil etti.



İki gün süren toplantıda sivil toplum örgütleri temsilcileri, aktivistler, kar amacı gütmeyen medya temsilcileri ve araştırmacı gazeteciler medya özgürlüğü ve medya bütünlüğünü sağlamak için neler yapılabileceği üzerine beyin fırtınası yaptı. Ülkeler 2015 yılı içinde medya bütünlüğünü sağlamak adına sorun alanlarından bir tanesinin üzerine odaklanacakları bir kampanyanın içeriğini ve yöntemini belirledi. 



Medyada kamu yararı kaybolmuş bir kavram



Toplantının açılış konuşmasını yapan SEEMO Projesi Koordinatörü ve aynı zamanda Slovenya’daki Barış Enstütüsü Başkanı Brankica Petkovic, medya bütünlüğü kavramı ve Balkanlar’da medyanın durumu üzerine bilgi verdi. 



"Medya bütünlüğü kamu yararı ve demokrasiyi sağlayacak bir medya sistemini oluşturmayı hedefliyor. Bunun için de medya politik ve özel şirketlerin çıkarlarından bağımsız olmalı, etik ve profesyonel standartlara uyulmalı, vatandaşlara karşı sorumlu bir gazetecilik yürütülmeli.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin