Medya patronuna 'cinsel taciz' suçlaması

Kosova'nın bağımsızlığını elde etmesinin ardından ülkedeki ilk Türkçe gazeteyi yayınlayan medya patronu, 17 yaşında bir kıza cinsel tacizde bulunmak suçlamasıyla ev hapsine konuldu.

Google Haberlere Abone ol
Medya patronuna 'cinsel taciz' suçlaması

Kosova'da 1999 yılında savaşın sona ermesi ardından 'Yeni Dönem' adı altında, ilk Türkçe yayınlanan gazeteyi çıkaran ve ardından Yeni Dönem Radyosu ile Yeni Dönem Televizyonu'nu kuran eski medya patronu Mehmet Bütüç, 17 yaşında Boşnak asıllı bir kıza cinsel taciz iddiası ile polis tarafından gözaltına alındı. Halen Prizren Belediyesi'nde Finans Müdürü olan Bütüç'e ev hapsi cezası verildi. 



Kosova'da 1999'dan 2008 yılına kadar Yeni Dönem Medya Medyası sahibi olan Mehmet Bütüç, Balkanlar'da ilk kez 'Yeni Dönem' adı altında 24 saat Türkçe yayın yapan televizyon kurdu. Türkiye 'den gelen dönemin bakanı Beşir Atalay tarafından açılan televizyon daha sonra TİKA eski personeli Ali Çankaya'ya satıldı. Medyadan ayrılan Bütüç, daha sonra Kosova Demokratik Türk Partisi'ne-KDTP geçerek Prizren Belediyesi'nde Finans Müdürü görevine getirildi. 



Geçen kasım ayında yapılan yerel seçimlerde tekrar KDTP tarafından Finans Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Bütüç, Boşnak asıllı bir kıza cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alındı. Kosova polisi de Prizren Belediyesi müdürünün cinsel istismar nedeniyle gözaltına alındığı olayla ilgili açıklama yaptı. Mehmet Bütüç'ün, Kosova basınında geniş yer bulan suçlamalarla ilgili olarak, önümüzdeki ay hâkim karşısına çıkması bekleniyor. Bu sırada Bütüç’e 1 ay ev hapsi cezası uygulanacak. 



Olayın duyulmasının ardından Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muya'nın da Mehmet Bütüç'ü Finans Müdürlüğü görevinden aldığı belirtildi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin