Medya kuruluşları AKP Kongresi'ne alınmadı, meslektaşları kınadı!

TGC ve Basın Konseyi bazı medya kuruluşlarının AKP kongresine alınmamasını kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Medya kuruluşları AKP Kongresi'ne alınmadı, meslektaşları kınadı!

AKP'nin yeni genel başkanını ve başbakanı belirleyeceği 1. Olağanüstü Kongresi bugün gerçekleşiyor. Kongreye; Aydınlık, BirGün, Evrensel, Sözcü, Taraf, Yeniçağ,Yurt, Zaman gibi gazeteler ve Kanaltürk, Ulusal Kanal, Samanyolu Haber, Cihan Haber Ajansı gibi medya kuruluşları alınmadı.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, bu medya kuruluşlarına çeşitli gerekçelerle akreditasyon engeli getirilmesini kınayan bir mesaj yayınladı.

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı:



AKP’nin 1. Olağanüstü Kongresi’ni izlemek için başvuran Aydınlık, Birgün, Evrensel, Sözcü, Taraf, Yeniçağ, Yurt ve Zaman gazeteleriyle Bugün TV, Halk TV, Kanaltürk TV, Ulusal Kanal, Samanyolu Haber ile Cihan Haber Ajansı’na çeşitli gerekçelerle giriş kartı verilmemiştir.



AKP’nin bir gelenek haline getirdiği akreditasyon uygulaması giderek genişlemekte ve bir sansür olarak kullanılmaktadır.  Kendi görüşünden olmayan medya kuruluşlarını engelleyerek halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını yok sayan iktidarın bu tutumunu kınıyoruz.



İktidarı barış ve demokrasinin hakim olduğu, basın özgürlüğünün korunduğu bir ülke için akreditasyon uygulamasından vazgeçmeye davet ediyoruz.



Basın Konseyi de konuyla ilgili şu açıklamayı yayınladı.



Demokrasilerde toplumun tüm kesimlerini kucaklamak, temel ilke olmalıdır. Ayırımcılığı kabul etmek mümkün değildir.

Basının özgürce görev yapması, açık toplum olmanın mutlak gereğidir. “Yeni Türkiye” hedefiyle başlanan sürece, eski alışkanlıklarla devam etmenin, demokratikleşmeye hiçbir katkısı olmayacağı inancındayız.

 

Geçmişte akreditasyonlardan yakınanların, ülkeyi yönetecek yeni Başbakan'ın seçildiği kongrede ayırımcılık sergilemelerini, büyük bir talihsizlik olarak görmekteyiz.

 

Gazeteciler, ancak her koşulda görevlerini yaptıkları sürece demokratikleşmeden, ifade ve basın özgürlüğünden söz edilebilir.

Özgür basının, bağımsız eleştirilerin, siyasi iktidarın çalışmalarına daha çok katkı sağlayacağı inancıyla, basında ayırımcılığa son verilmesini bir kez daha tekrarlıyoruz.

 

Öte yandan Anıtkabir'de Beyaz Tv muhabirine yapılan fiziki saldırıyı da kınıyoruz.

 

Gazeteciler, ne olursa olsun, her koşulda görevlerini özgürce sürdürebilmelidirler.

 

Toplumun her kesimini, bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin