Medya-İş'ten İsrail Başbakanı'na mektup

Medya-İş Genel Başkanı Eser, saldırıları kınamak amacıyla İsrail Başbakanı Netenyahu'ya mektup gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Medya-İş'ten İsrail Başbakanı'na mektup

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, "Gazze ve Batı Şeria başta olmak üzere müdahaleye sahne olan tüm yerleşim yerlerinde görev yapan basın mensuplarının can güvenliğinden birinci derecede İsrail devleti sorumludur" ifadesini kullandı.



Eser, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak amacıyla İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'ya gönderdiği mektupta, saldırıların biran önce durdurulması gerektiğini belirtti.



İsrail'in, mazlum, silahsız ve ambargo uygulanan bir ülkeye önce havadan, ardından da karadan saldırılarının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Eser, "Özellikle Müslümanların kutsal ayı ramazanda yapılanlar, zulümden başka bir şey değildir" değerlendirmesinde bulundu.



İsrail'in, her türlü insani değeri ayaklar altına alarak Gazze'de insanlığa karşı suç işlediğine işaret eden Eser, şunları kaydetti:



"İsrail, çocuk, yaşlı, hasta demeden, hatta hastaneler ve ambulansları hedef alacak kadar acımasız davranmaktadır. Bugüne kadar aralarında masum kadın ve çocukların olduğu 500'den fazla kişinin öldüğü, yaklaşık 3 bin 500 kişinin yaralandığı saldırılarda, kamuoyuna açıklananın aksine İsrail açıkça sivilleri de hedef almaktadır. En son Şucaiyye Mahallesi'ne yönelik 70'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, Filistinli gazeteci Halid Hamed'in üzerinde 'Press' yazan çelik yelek olmasına rağmen İsrail ordusunca öldürülmesi, şiddetten beslenen İsrail devletinin sınır tanımaz saldırganlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir."



İsrail'in daha önce gazetecileri Gazze'yi terk etmeleri yönünde uyardığını belirten Eser, İsrail'in, katliamı dünyaya duyuran gazetecileri hedef aldığını, gerçekleri kamuoyundan saklamak için her yöntemi denediğini bildirdi. Eser, mektubunda "Gazze ve Batı Şeria başta olmak üzere İsrail müdahalesine sahne olan tüm yerleşim yerlerinde, canını dişine takarak görev yapan basın mensuplarının can güvenliğinden birinci derecede İsrail devleti sorumludur" ifadesine yer verdi.



İsrail'in, basına haber alma özgürlüğünün gereği her türlü kolaylığı sağlamak zorunda olduğunu vurgulan Eser, şu değerlendirmelerde bulundu:



"Sayın Başbakan, Hitler'in Yahudilere yaptığı soykırımını sizler şu an Filistinlilere yapmaktasınız. Bu yaptıklarınızla tüm dünyada Yahudi düşmanlığını ve nefretini de her geçen gün artırmaktasınız. Tek bir vatandaşı için dünyayı ayağa kaldırabilen Batılı devletler, İsrail bombalarıyla bedenleri parçalanan Filistinli çocuklara biganedir. Herkesi insanlığa karşı işlenen suçlar karşısında daha duyarlı olmaya, bu zor günlerde kan ve gözyaşıyla sulanan topraklarda görevlerini yapmaya çalışan basın mensuplarına destek olmaya davet ediyoruz. Siz İsrail Başbakanını ise bu tür insanlık dışı saldırılardan vazgeçmeye çağırıyoruz." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin