Medya devinin satışında flaş gelişme!

Discovery Communications, Eurosport International'ın çoğunluk hisselerinin devrinin tamamlandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Medya devinin satışında flaş gelişme!

Discovery Communications dün Avrupa merkezli spor eğlence grubu olan Eurosport International’ın kontrol yüzdesi devrinin tamamlandığını duyurdu. Discovery, Aralık 2012’de TF1 Group ile başlayan stratejik ortaklıklarının bir parçası olarak Eurosport hisselerini yüzde %20’den %51’e çıkardı.



Discovery 1989 yılında kanallarını Avrupa pazarına sunan ilk Amerikalı medya şirketi olmuş ve 25 yıldır yabancı pazarlara yatırımlarını sürekli olarak önemli ölçüde sürdürdü. Eurosport’un altı TV markası – Eurosport, Eurosport HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport Asya – Pasifik ve Eurosportnews’ın katılımı ile Discovery Communications Avrupa ve Asya’da, 210’dan fazla TV platformunda toplam yaklaşık 2.7 milyar izleyiciye ulaşıyor.



Discovery Communications’ın Başkanı ve CEO’su David Zaslav “Bugün Discovery Communications ve dünyanın bir numaralı TV programcısı olarak liderlik konumumuz için çok heyecan verici bir gün. Eurosport, büyüyen pazar payımız açısından harika bir stratejik adım olmasının yanı sıra reklam verenler ve iş ortaklarımızla ilişkilerimizi kuvvetlendirmemiz, tüm dünyadaki tutkulu seyircilerimize “mutlaka sahip olunması” gereken içeriği sunmamız adına da önemli bir gelişme. Eurosport’un popüler spor programcılığı ile Discovery’nin global markaları ve yerel uzmanlığı bir araya geldiğinde, ücretli TV pazarının uluslararası büyümesinden yarar sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bu şekilde hissedarlarımız için de uzun vadeli değer yaratacağız” dedi. 



Discovery uzun vadeli stratejik kararlar alarak ve Eurosport’un spor programcılığı ve hizmetlerini kuvvetlendirme ve yaygınlaştırma odaklı yatırımlar yaparak, Eurosport erişimini ve izleyicisini büyütmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda Discovery, Eurosport yönetimi ve çalışanları ile uzun dönemli bir iş planı üzerinde çalışacak ve Eurosport’un kanallarını Discovery’nin global ağına etkin bir şekilde dahil edecek.



Discovery Networks International Başkanı Jean – Briaz Perrette “Discovery ve Eurosport hiç şüphesiz ki beraber daha kuvvetli. Discovery uluslararası ücretli TV piyasasında var olan en başarılı şirket ve biz bu uzmanlığı Eurosport’un programcılığı ve platformlarını güçlendirmek  için kullanacak olmaktan ötürü heyecanlıyız. TF1’e de Eurosport International’daki liderlikleri ve  işbirliğimizi genişletmekte bize böyle harika bir imkan verdikleri için teşekkür etmek istiyoruz” diye belirtti. 



TF1 Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nonce Paolini ise “Eurosport şu an büyümesini bir sonraki aşamaya taşımak için hazır ve bunu gerçekleştirirken - planlarımızı gerçeğe dönüştürürken- Discovery’den daha iyi bir ortak düşünemiyorum. Discovery bugün, reklamverenleri, iş ortakları ve seyircileri için değer yaratan uzun soluklu yatırım stratejisi ile başarısını kanıtlanmış bir şirket” diye konuştu.



Eurosport International’ın kapanış fiyatı Eurosport Group’un 902 milyon Euro’luk (yaklaşık 1.2 milyar Dolar) ortalama şirket değerlendirmesi göze alınarak yapıldı. (şirketin ilk yapılan değerlendirmesi ile daha yüksek olan kontrol altındaki değerlerinden faydalanılarak hesaplandı). Grubun bu değerlendirmesinden, yaklaşık 85 milyon Euro değerindeki (115 milyon dolar) Eurosport Fransa çıkarıldı. TF1 en azından 1Ocak 2015’e kadar Eurosport Fransa’da bulunan %80 hisselerini korumayı planlıyor. Aynı zamanda bugün yapılan hisse devri orijinal anlaşmanın iki unsurunu değiştirmedi– Discovery’nin TV Breizh, Histoire, Ushuaïa TV ve Stylía kanallarındaki % 20 ortaklığını ve TF1 Group ile olan prodüksiyon işbirliğini. TF1 Eurosport International’da kalan %49 hissesini de satışa sunma opsiyonunu kendinde saklı tutuyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin