Medya devinde hisse devri!

İtalya ve Almanya’daki Sky, varlıklarını BSkyB’ye aktarıyor.

Google Haberlere Abone ol
Medya devinde hisse devri!

21st Century Fox dün, Sky Italia’yı ve Sky Deutschland’daki yüzde 57,4 hissesini BSkyB’ye aktararak bu kıymetlerin birleştirilmesi sayesinde tüm Avrupa çapında bir sayısal televizyon lideri oluşturacağını açıkladı.



21st Century Fox bu aktarmanın karşılığı olarak BSkyB’den yaklaşık 8,6 milyar USD nakit ve BSkyB’nin National Geographic Channels International’daki yüzde 21 hissesinden oluşmak üzere değer olarak yaklaşık 9,3 milyar USD alarak 21st Century Fox’un sermaye payını yüzde 73’e çıkaracak. 21st Century Fox ayrıca BSkyB’de yaklaşık 900 milyon USD tutarında ilave hisse satın alarak BSkyB’nin ilan edilmiş halka arzına katılacak ve böylece Şirketin yüzde 39,1 sermaye payını koruyacak. Bu ticari işlemin tüm unsurları tamamlandıktan sonra 21st Century Fox tarafından elde edilen vergi-sonrası net nakit gelir yaklaşık 7,2 milyar USD olacak. Bu anlaşma idari onaylara, BSkyB paydaşlarının onayına ve mutat kapanış koşullarına tâbi bulunuyor.



21st Century Fox’un Operasyon Direktörü Yardımcısı James Murdoch, “Avrupa’daki Sky’ların bir bileşiminin birleşik işimiz ve hissedarlarımız için muazzam yararlar sağlayacağına daima inandık” açıklamasını yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: “En nihayetinde, tüm Avrupa çapındaki bir Sky müşteriler için iyi olacaktır ve tam olarak bütünleşmiş bir iş sayesinde teknolojik yeniliğin daha hızlı ve müşteri deneyiminin daha iyi olmasından yarar göreceklerdir. Bu ticari işlem 21st Century Fox’ta bir yandan hissedarlarımıza önemli değerler sağlamaya devam ederken yapımızı da daha basit bir duruma getirmeye odaklanmış olduğumuzun altını çizmektedir. Tüm Avrupa’daki Sky şirketlerindeki diğer kıdemli liderlerin, meslektaşların ve yaratıcı beceriye sahip kişilerin yanı sıra Jeremy Darroch‘un liderliği altında Sky’ın heyecan verici gelecek bölümüne katılmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”



21st Century Fox Başkanı ve Operasyon Direktörü Chase Carey, “bu ticari işlem 21st Century Fox bakımından, bir yandan bu şirketlerin adil değerini tanırken diğer yandan büyümüş ve güçlenmiş şirkette bize ait sermaye payı vasıtası ile Sky’ın süren yararlarına katılmamıza olanak veren bir tarzda, Şirketin çeşitli Sky kıymetlerinin değerini maksimize etme amacına dayandırılmıştır” diye düşüncesini açıklayarak sözlerini şöyle sürdürmüştür: “Bu ticari işlem bilançomuzdaki likiditeyi önemli derecede iyi duruma getirerek hissedarlara tutarlı şekilde sermaye getirisi sağlamak da dâhil olmak üzere temel işletme ilkelerimize destek olmaktadır. Bu bakımdan, 2015 Mali Yılında hisse geri satın alma programımıza devam edeceğiz ve 6 Ağustos 2014 Çarşamba günü 2014 Mali Yılı gelirleri sonuçlarının açıklandıktan sonra yenilenmiş bir hisse geri satın alma yetkisinin ayrıntılarını açıklayacağız.”



21st Century Fox Başkanı ve CEO’su Rupert Murdoch, “hisse geri satın alma programımız için yenilenen yetki, Şirketin herhangi bir potansiyel satın alma veya yatırım faaliyetinden bağımsız şekilde uygulanacaktır” diye açıklama yapmış ve sözlerini şöyle sürdürmüştür: “21st Century Fox’un birinci önceliği, hissedar değerini disiplinli bir şekilde arttırmaktır ve bunun bir sonucu olarak, yalnızca bu amacı tam olarak destekleyen ticari işlemleri dikkate alacağız.” (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin