Meclis TV yayın yapmadı, Basın Konseyi 3 soru sordu!

Basın Konseyi yayınladığı basın açıklamasında Meclis TV'nin yayın yapmamasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Meclis TV yayın yapmadı, Basın Konseyi 3 soru sordu!

Bugün mecliste 4 eski bakan hakkındaki rüşvet suçlamalarına ilişkin fezlekeler görüşüldü ancak Meclis TV yayın yapmadı.



TRT'in yayın yapmaması ile ilgili olarak da 'Yayın sürelerindeki değişiklikler aynı zamanda TRT SPOR kanalı olarak yayın yapmakta olan TRT 3 kanalında spor programlarında özellikler canlı yayınlarda aksamalara neden olmaktadır. Bu nedenle bahse konu protokolün ikinci maddesinde yer alan yayın sürelerinin dışına çıkılamaz” açıklaması yapılmıştı.



Bu konuyla ilgili basın açıklaması yayınlayan Basın Konseyi, 'Bu nasıl şeffaflıktır', 'Bu nasıl açık toplum anlayışıdır', 'Bu nasıl haber alma özgürlüğünün uygulanmasıdır' diye sorarak şu açıklamayı yaptı.



BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE YÖNELİK TEHDİTLERLE MÜCADELE EDİLİRKEN, TBMM'DEKİ 4 BAKANLA İLGİLİ YOLSUZLUK FEZLEKELERİNİN GÖRÜŞÜLDÜĞÜ OTURUM, HALKTAN GİZLENEREK SANSÜR UYGULANMIŞTIR.



17 ARALIK OPERASYONUNUN ARDINDAN, 4 BAKAN HAKKINDA HAZIRLANAN FEZLEKELERİN TBMM'DE ELE ALINDIĞI SIRADA BİR DİZİ YASAK VE ÖZEL ÖNLEMLERLE GERÇEKLER HALKTAN GİZLENMEYE ÇALIŞILMIŞTIR.



TBMM MECLİS TV VE SPOR YAYINLARININ AKSADIĞI GEREKÇESİYLE TRT 3'ÜN YAYINI DA TALİMATLARLA KESİLMİŞTİR.



AÇIK TOPLUMLARDA, DEMOKRASİNİN TÜM KURALLARININ İŞLEDİĞİ ÜLKELERDE, HALKIN HABER ALMA HAKKINA SAYGI ASILDIR. BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE ŞEFFAFLIK ÇERÇEVESİNDE, HALKTAN HABERLERİN GİZLENMESİ KABUL EDİLEMEZ.



BAZI TELEVİZYON KANALLARININ, TBMM OTURUMUNU, YAYIN YASAĞINI KORSAN ŞEKİLDE DELEREK, HALKI GERÇEKLERDEN HABERDAR ETME ÇABALARINI DA DİKKATLE İZLİYORUZ.



KAMUOYUNUN BİLGİLENME HAKKININ ENGELLENMESİ OLARAK DEĞERLENDİRDİĞİMİZ BU DURUMU REDDEDİYOR, BASIN KONSEYİ OLARAK KINIYORUZ.


Etiketler ^meclis tv trt tbmm
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin