'MBC imzalı Türk dizileri ne olacak?'

MBC kanalı, Türk dizilerine yasak getirmişti.

Google Haberlere Abone ol
'MBC imzalı Türk dizileri ne olacak?'

MBC kanalının Türk dizilerine yasak getirmesinin ardından, MBC'nin üç ortağından biri olan O3 Medya dizilerinin Türkiye'deki akıbeti de merak konusu olmuşru. Haberürk yazarı Musta Doğan, bu soruyu, O3 Medya'nın ortaklarından Onur Güvenatam'a sordu.



Mustafa DOĞAN / HABERTÜRK



MBC imzalı Türk dizileri ne olacak?



 



ORTADOĞU’NUN en büyük medya grubu MBC’nin 1 Mart itibarıyla Türk dizilerini yayından kaldırma kararı hepimiz için sürpriz oldu.



MBC Sözcüsü Mazen Hayek her ne kadar “daha kaliteli özel Arap dizileri yaratma fırsatı” vurgusu yapıp siyasi kararı sempatik göstermeye çalışsa da bunu tabii ki yemedik.



Peki şimdi ne olacak? Öncelikle, kararın sektör üzerinde maalesef ki olumsuz bir etkisi olacak.



Konuştuğum isimlere göre kayıp yüzde 30’ları bulacak.



Ama ortada karalar bağlayacak bir durum yok. Zira Arap coğrafyası dizilerimiz için tek pazar değil. Artık dünyanın dört bir yanında izleniyor yapımlarımız.



Ayrıca yasakçı zihniyetle dizilerin insanlara ulaşmasının engelleneceğini sanmak, internet çağında hayalcilikten öteye geçmez!



Neyse… Benim dikkat çekeceğim nokta başka zaten.



Ben asıl bu bize atarlanan MBC’nin Türkiye’deki durumunu merak ediyorum.



Şöyle ki… Grup halihazırda ‘İstanbullu Gelin’, ‘Vatanım Sensin’, ‘Gülizar’ ve ekrana gelmek için gün sayan ‘Mehmed Bir Cihan Fatihi’ dizilerinin yapımcısı O3 Medya’nın üç ortağından biri. (Netflix’in ilk Türk orijinal dizisinin yapımcılığını da platform adına O3 üstleniyor)



Şirketin diğer ortakları ise Onur Güvenatam ve Saner Ayar.



Şimdi ortada karmaşık bir durum var. Önce MBC tarafına bakalım. Grup tavrını devam ettirip ortaklıktan ayrılabilir. “O iş başka bu iş başka” deyip yola devam da edebilir.



Diğer tarafta, siyasi otorite kısasa kısas deyip MBC ortaklı diziler için bir yaptırım uygulayabilir. Ki bu tasvip etmeyeceğimiz ve bize yakışmayan bir yaklaşım olur.



İşte kafamdaki bu sorulara yanıt bulmak için Onur Güvenatam’ı aradım.



Ortaklık durumunu ve bundan sonraki yol haritalarını sordum.



Kararın siyasi olduğunun altını çizip “Politik süreç ayrı, ticari süreç ayrı“ deyip ekledi: “Yatırımlarımıza devam ediyoruz. Hatta daha da güçlenerek gidiyoruz. Önümüzdeki sezon üstüne katarak, daha iddialı projelere imza atacağız. Ortaklarımız bu anlamda bize ful destekler.”



Tam bir bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumu.



Umarım aklıselim galip gelir ve MBC bu saçma kararından geri adım atar.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin