Marquez'in gün yüzüne çıkmayan yazısı yayınlandı!

La Vanguardia gazetesi büyülü dev Marquez’in, geride bıraktığı yayımlanmamış metne ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Marquez'in gün yüzüne çıkmayan yazısı yayınlandı!

Geçtiğimiz hafta 87 yaşında vefat eden Kolombiyalı yazar ve gazeteci Gabriel Garcia Marquez'in 'En Agosto nos Vemos/ Ağustos'ta Görüşürüz' adlı yazınının ilk bölümünü bugün Taraf gazetesinde yayınlandı.



Carlos Fuentes, 'Cervantes’ten bu yana İspanyolca yazan en iyi yazar' sözleriyle selamlamıştı Gabriel Garcia Marquez'i. Edebiyatın büyülü devi, dünyaya sarı güller ve kâğıt kelebeklerle veda ettiğinde geride yayımlanmamış bir metin bıraktı: 'En agosto nos vemos/ Ağustos’ta Görüşürüz.' İspanyol La Vanguardia gazetesi, Marquez'in ardında bıraktığı yegâne metine ulaştı. Edebiyat eleştirmenleri ve yazarlar, metnin “formunun zirvesinde bir Marquez’i” okurla buluşturduğunu vurguluyor. La Vanguardia sayfalarında yayımlanan İspanyolca metnin, ilk  kısmı paylaşıldı.

 

Ağustos'un 16'sında, Cuma günü öğleden sonra ikide vapurla adaya döndü. Ekose kumaştan bir gömlek, kovboy pantolonu, alelade topuksuz ayakkabılar giymişti; ayaklarında çorap yoktu ve bagaj olarak da sadece bir plaj çantasıyla ne olur ne olmaz diye aldığı bir şemsiye vardı yanında. Rıhtımdaki bir dizi taksinin arasında, adanın havasından, suyundan yıpranmış eski model bir araba çarptı gözüne. Şoför, onu eski bir tanıdığı selamlar gibi karşıladı ve kızgın denizin vurduğu inci gibi beyaz kumsalların okşadığı sokaklardan, sazdan çatılı kerpiç evlerin ve yoksul insanların arasından tökezleyerek götürdü. Korkusuzca yolun ortasına atlayan domuzlar ve çıplak çocuklar yüzünden sık sık direksiyon kırmak zorunda kalıyorlardı. Köyün sonuna doğru, açık denizle mavi balıkçılların mesken edindiği lagünün arasında turistik kumsal ve otellerin olduğu, palmiye ağaçlarıyla dolu bir cadde vardı. En nihayetinde, görünüşüyle bölgenin en eskisi ve değersizi olduğunu eleveren otelin önünde durdular. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin