Marmaris İnci Ödülleri sahiplerini buldu!

Uluslararası Adana Film Festivali’nden 9 filmin gösterildiği Kısa Film Seçkisi, 4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’ne renk kattı.

Google Haberlere Abone ol
Marmaris İnci Ödülleri sahiplerini buldu!

9-14 Ekim tarihleri arasında yapılan 4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Yarışması sonuçlandı. Geçmiş yıllara oranla katılımın yoğun olduğu festival boyunca Marmarisliler film gösterimleri ve söyleşilerle buluşma olanağı yakaladı.



Göksel Arsoy ile Yusuf Sezgin'e Emek Ödülü, sinema ve medya sektörüne katkısından dolayı da Prof. Dr. Bülent Özkam'a Onur Ödülü verilirken, festivalin ödül gecesi Armutalan Kültür Merkezi’nde yapıldı.



6 kıta, 102 ülkeden, 417 başvurunun gerçekleştiirildiği festivalde, 385 film değerlendirmeye uygun görüldü. 42 film finalde yarışırken, 12 film ödül aldı.



ADANA FİLM FESTİVALİ SEÇKİSİ



4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’nde, 24. ve 25. Uluslararası Adana Film Festivallerinden yapılan 9 kısa filmlik seçki, Türkiye’deki sinema festivallerinin dayanışması adına güzel bir örnek oluşturdu. Adana Film Festivali’nden; Omid Mirzaee’nin Hermit, Amar Kaushik’in Grandfather, Mohammed Bakhshi’nin Are You Voleyball?, Curtis Essel’in Agya, Jesus Martinez ve İvan Molina’nın Eusebio 80, Michal Kubicek’in 30 Amper, Berrak Çolak’ın Nedret Gets Lost For A Day, Jorge Bellver’in Dandelion ve Radheya Jagetheva’nın iRony filmleri Marmaris’te sinemaseverlerle buluştu.



MARMARİSLİLER SAHİP ÇIKMALI



Festival Direktörü  Şeref  Öztürk, 4 yıl önce festival için yola çıktıklarında, başarılı olunacağına inanan insan sayısının az olduğunu belirterek, “Festivalimizin 4’üncüsünü gerçekleştirdik ve her yıl daha büyümenin, bir önceki festivalin üzerine koyabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıl Avrupa’ya daha fazla açılmamız, iş birliği yaptığımız Avrupa ülkelerinin sayısını artırmamız gerekiyor. Bu yılki festivalimizde Hollanda ile iş birliği yaptık. Norveç’te de Trondheim şehrinde yaşan Türklerce kurulan Trondheim Norveç-Türk Derneği tarafından alınan kararla, festivalimizle eş zamanlı olarak film gösterimleri gerçekleştirilmiştir. Adana Film Festivali Seçkisi bölümü için de Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş’a teşekkür ediyoruz. Festivalimizi renklendiren bir bölüm oldu. Marmaris’te alternatif olarak, sanat turizmini geliştirmeliyiz. Marmarisliler festivale sahip çıkmalı” dedi.



Sinema Yazarı ve Eleştirmen Atilla Dorsay da, festivalin her geçen yıl büyümesinin ve daha geniş kitleye ulaşmasının, sinema sanatı adına kendilerini sevindirdiğini söyledi. Dorsay, festivali düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür etti. 



Ülkemizde Sinema Sanatı konulu söyleşiye katılan Kültür Eski Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Gazeteci-Yazar Merdan Yanardağ katıldı. Konuşmacılar sinema sanatı, tarihi ve medyaya yansımaları konusunda çarpıcı bilgiler verdi.



ADANA FİLM SEÇKİSİ



4. Marmaris Uluslararası Film Festivali kapsamında, Uluslararası Adana Film Festivali Seçkisi bölümü de yer aldı. Adana Film Festivali’nde ödül alan ve finale kalan 9 kısa film, Marmaris’te seyirciyle buluştu.



Festivalde ayrıca Klik Amsterdam Animasyon Film Festivali Seçkisi ve Genç Kültür ve CineKit Film Festivali iş birliğiyle Marmaris’te yaşayan çocuklara ve gençlere yönelik animasyon atölyeleri düzenlendi.



Törende konuşmaların ardından  Netsel Marina Özel Ödülleri ile 12 dalda Marmaris İnci Ödülleri sahiplerini buldu.



4. Marmaris Kısa Film Festivalinde ödül alan film ve yönetmenleri şöyle:



Liselerarası En İyi Film: "Gece boyunca", Deniz Ünsal



Netsel Marmaris Jüri Özel Ödülü: "Bir filmin duruşması", Gökhan Kaya



Halk Jürisi Özel Ödülü: "Beyazlar sönsün", Aycan Akdağ, İbrahim Kucus



Ön Jüri Özel Ödülü: "Barisfer", Yusuf Emre Yalçın



Deneysel Film İkincisi: "Toprak", Alican Durbaş



Deneysel Film Birincisi: "Rüyamda ölü gördüm", Ece Kınacı



Animasyon Film İkincisi: "Mavi yarın", Numan Ayaz



Animasyon Film Birincisi: "Fabrika", Batuhan Köksal



Belgesel Film İkincisi: "Kurbağa avcıları", Batuhan Kurt



Belgesel Film Birincisi: "Afganistanbul", Ulaş Tosun



Kurmaca Film İkincisi: "Pantolon", Tahsin Özmen



Kurmaca Film Birincisi: "Sana inanmıyorum ama yer çekimi var", Umut Subaşı



 



 


Etiketler kısa film
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin