Mahkemeden Mehmet Baransu'ya: 'Suç işlemeye yatkın' ifadesi!

Gazeteci Mehmet Baransu, Erdoğan'ın eşine hakaret ettiği gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mahkemeden Mehmet Baransu'ya: 'Suç işlemeye yatkın' ifadesi!

Baransu'nun, 27 Aralık 2013'te, kendisine ait Twitter hesabından bulunduğu paylaşımla, Emine Erdoğan'a karşı "internet yayını yoluyla iftira ve hakaret" suçundan yargılandığı dava, Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesince karara bağlandı.



Karar duruşmasında, Emine Erdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan, Baransu'nun eyleminin ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırlarını aştığını belirterek, savunmalarının "suçtan kurtulmaya yönelik" olduğunu ileri sürdü.



Yargılama sonucunda mahkeme, suçlamaları kabul etmeyen ve beraat talebinde bulunan Baransu'yu, "alenen hakaret" suçundan 105 gün karşılığı 3 bin 150 lira adli para cezasına mahkum etti.



Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakmadı. Bunun gerekçesi olarak da "sanığın suç işlemeye yatkın kişilik yapısını" da gözeterek, yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaat gelmediğinden" ifadesini kullandı.



"İftira" suçlamasından Baransu'nun beraatına karar veren mahkeme, Baransu hakkında İstanbul'daki mahkemelerde "kovuşturmanın ertelenmesi" kararlarına hükmün kesinleşmesinden sonra ihbarda bulunulmasını da kararlaştırdı.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin