Maçlar ekrana bağlıyor, ekonomi hareketleniyor

Futbol ve basketbol başta olmak üzere her hafta yurt içi ve yurt dışından çok sayıda spor müsabakası televizyondan sporseverlere ulaştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Maçlar ekrana bağlıyor, ekonomi hareketleniyor

Spor müsabakaları kitle iletişim araçlarıyla geniş kesimlere ulaşırken, büyük bir ekonomik kaynak da yaratıyor.



Özellikle televizyon yayınlarıyla izleyicilere ulaştırılan spor branşları, yayın hakları gelirleriyle de gelişmeye devam ediyor. Günümüzde popüler olan spor branşlarının yayın hakları için oldukça yüksek miktarlarda para ödenirken, futbol ve basketbol dünyada en fazla ilgi gören branşlar arasında yer alıyor.



Türkiye'de de futbol ve basketbolda her hafta yurt içi ve yurt dışından çok sayıda müsabaka televizyondan canlı yayınlarla sporseverlere ulaştırılıyor.



Futbolda UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Avrupa'nın önde gelen futbol ligleri ile basketbolda NBA ve THY Avrupa Ligi maçları Türk sporseverlerden büyük ilgi görüyor. Türkiye'de UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi D-Smart, NTV ve Star TV'den, THY Avrupa Ligi ve Türkiye Basketbol Ligi Digitürk'ten, NBA maçları da D-Smart ve CNN Türk'ten izleyicilerle buluşuyor.



Avrupa'nın en güçlü liglerinden olan İngiltere Premier Lig Digitürk ve TV8'den, İspanya La Liga NTV Spor ve NTV Spor Smart'tan (D-Smart), Almanya Bundesliga TRT'den, İtalya Seria A Tivibu'dan, Fransa League 1 Tivibu ve A Spor'dan, Rusya Premier Lig ise Digitürk'ten yayınlanıyor.



Süper Lig Digitürk'te



Futbolda Digitürk, 2001 yılından itibaren yayın haklarını elinde bulundurduğu Süper Lig maçlarını 2016-2017 sezonu sonuna kadar yayınlamaya devam edecek. 



Dünyanın en önemli futbol organizasyonlarından olan UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa maçları ise gelecek sezondan itibaren TTNET'te olacak. UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarının Türkiye yayın haklarını 2015-2016 sezonundan başlayarak 3 sezon için satın alan TTNET, karşılaşmaları Türk Telekom Grubu dijital yayın platformu olan Tivibu üzerinden yayınlanacak. UEFA ile yapılan protokol çerçevesinde, futbolseverler açık kanalda yayınlanması gereken maçları ise TRT'den izleyecek.



Futbolda Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa maçlarının yayın hakları ise 2016-2017 sezonu sonuna kadar Turkuvaz Medya Yayın Hizmetleri AŞ'de. Karşılaşmalar ATV, A Haber ve A Spor'dan yayınlanıyor.



Basketbolda ise Türkiye Basketbol Ligi (TBL) maçları 2015-2016 sezonundan itibaren 3 yıl boyunca Digitürk ve NTV Spor'dan yayınlanacak. Gelecek sezondan itibaren itibaren haftada 2 maç Digitürk, 2 maç da NTV Spor'dan izleyicilere ulaştırılacak.



THY Avrupa Ligi yayın hakları ise 2018-2019 sezonu sonuna kadar Digitürk'ten yayınlanacak. Avrupa Ligi'nde haftada bir maç açık kanaldan basketbolseverlere sunulacak. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin