LÜBNAN TV'SİNDE İSRAİLLİ PİLOT ARAD'IN GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Lübnan'daki özel TV kanalı LBCİ, 1986 yılında uçağı Lübnan'da düşürülen İsrailli pilot Ron Arad'ın görüntülerini yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
LÜBNAN TV'SİNDE İSRAİLLİ PİLOT ARAD'IN GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Birkaç saniye süren filmin, 1988 yılında kaydedildiği belirtildi. Filmde belden yukarısı görünen, gözleri çökmüş sakallı adam, "Ben, İsrail ordusunun neferi Ron Arad'ım" diyor.

Arad'la ilgili görüntüler, ilk kez yayınlandı. Bu geceki görüntüler, iki bölüm halinde verilecek bir belgeselde yer alıyor. İkinci bölüm, yarın akşam yayına verilecek.

Amerikan CNN TV'si, pilotun erkek kardeşlerinden birinin, bu görüntüleri gördüğünü ve bunların gerçek olduğunu düşündüğünü geçen hafta bildirmişti.

Belgesele göre, Arad uçağı düştükten sonra kendisini esir alan Emel örgütü militanlarınca muhtemelen Bekaa vadisinde Hizbullah'a teslim edildi, ondan sonra da pilottan haber alınamadı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrullah, 2006 başında yaptığı açıklamada, Ron Arad'ın ölmüş olabileceğini söylemişti.

Arad, İsrail'de kahramanlığın simgesi haline gelmiş bulunuyor. İsrail hükümetleri, Arad'ın öldüğü yolunda resmi açıklama yapmadı. Özel bir kuruluş da iki yıl önce Arad'ın akibetiyle ilgili güvenilir bilgi getirene, 10 milyon dolar ödül vaadetmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin