LONDRA'NIN SİMGE RESTORANI TRUMP'TA MUTFAĞA GİRİYOR

Bu yaz Londra Olimpiyatları’nın açılışı için hazırlanan reklam filminde geniş yer verilen ünlü Coq d’Argent restoranının patronu Sir Terence Conran İstanbul’un damak tadına el atıyor. Conran, Trump Towers’ta Mehmet Ali Yalçındağ ve Borsa restoranlarının sahibi Özkanca ile ortak lüks bir restoran açıyor.

Google Haberlere Abone ol
LONDRA'NIN SİMGE RESTORANI TRUMP'TA MUTFAĞA GİRİYOR

Londra Olimpiyatları’nda İngiltere’nin tanıtımında yer alan Coq d’Argent restoranının sahibi Sir Terence Conran Türkiye’de damak tadını belirleyecek. Yandex Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve Borsa restoranlarının sahibi Rasim Özkanca ile ortak şirket kuran Conran’ın Londra’daki restoranı yakın tarihte CNN tarafından dünyanın en iyi roof (teras) restoranı seçilmişti.
Türkiye’de açılacak restoranın lokasyonu Trump Towers olucak. Coq d’Argent markasını da bünyesinde bulunduran D&D London, Türkiye’ye gelip Yalçındağ ve Umut Özkanca ile görüşmeler yaptı.
D&D bünyesinde bulundurduğu her restoranda bambaşka bir konsept ve mönü sunmasıyla tanınıyor. Bir restoranı diğerine benzemiyor. Trump Towers’ta ise şu ana kadar hiçbir restoranlarında denemedikleri yepyeni bir konsepte imza atacaklar.


Şefin masasında özel menü
Borsa, Masa, X Restoran gibi markaları bünyesinde bulunduran Sele İstanbul Grup’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Özkanca Trump Towers’ta uygulanacak konsepti şöyle anlatıyor:
“Bu grup gittiği her ülkede bambaşka bir konsept ve marka yaratıyor. Türkiye’de de öyle olacak. Trump Towers’da 1.300 metrekarelik alanda üç farklı konsept yer alacak; Restoran, özel yemek yeme alanı ve lounge bar. Özel bölümde şirket yemekleri, doğum günü gibi organizasyonlar için yemek verilecek. Restoran bölümünde ise şefin masası olacak. Müşteri, şefle interaktif tecrübe yaşayacak. Mutfağın içine bildiğiniz masa konulacak, dileyen müşteri yemeğinin hazırlanmasını izleyecek, yemeğini bu masada yiyecek.”
Üç ortağın eşit hisseyle temsil edildiği bir şirket kurduklarını anlatan Umut Özkanca, “Yalçındağ damak tadı çok kuvvetli bir müşterimizdi. Projeyle, bunu yatırıma dönüştürmüş olduk. Biz de D&D ile Londra’da Türk yemeklerinin ön planda olduğu bir restoran açacağız.”


Kraliçe, Daniel Craig’le uçtu
Paris, Londra, Tokya, New York gibi şehirlerde restoranları bulunan D&D grup yeme içme işinden yılda 75 milyon sterlin (220 milyon TL) gelir sağlıyor. Dünyanın önde gelen lüks restoran gruplarından D&D, 1990’lı yıllarda Londra’da yeme içme sektörünü popüler hale getirmesiyle tanınıyor. Bacino, Ebisu, Botanica Iconic, Alcazar gibi markaları barındıran grubun restoranı Coq d’Argent Londra 2012 Olimpiyatları’nın tanıtımında yer almıştı. Bond filmlerinin son yıldızı Daniel Craig’in saraya gelip, Kraliçe Elizabeth’i alıp, olimpiyat açılışına eşlik etmesini konu alan eğlenceli tanıtım filminde restoran, Londra’nın Big Ben, London Eye gibi simgeleri arasında gösterildi. Kraliçe ve Craig restoranın üzerinden uçarken müşterilerin el salladığı film dailymotion.com’da görülebilir.

(Milliyet-Songül Hatısaru)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin