Kürt yazardan CHP'li vekile ağır sözler

TVNET'e konuk olan Muhsin Kızılkaya, CHP Milletvekili Ayman Güler'e yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Kürt yazardan CHP'li vekile ağır sözler

TVNET’te yayınlanan Habere Bakış’ta Veyis Ateş’in konuğu olan Kürt yazar Muhsin Kızılkaya “Kürtler ve Türkler eşit değildir” diyen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’e sert sözlerle yüklendi. Güler için “Bu insanlar zavallı, acıyorum.” Diyen Kızılkaya “Kürtler ve Türkler eşit olduğunda bu kadının ekmeği mi azalacak?” diye sordu.



VEYİS ATEŞ: Bir Kürt,  Kürtlerin haklarını savunan veya sürece ilişkin açıklamalar yapan kanaat belirten biri olarak, Birgün Ayman Güler’in açıklamalarını ilk duyduğunda ne dedin?  



MUHSİN KIZILKAYA: Artık bu tür sözler beni yaralamıyor. Çünkü bu insanlar zavallılar ve üzülüyorum onlar için. Türkiye de siyasal bilgiler fakültesinde ders verecek kadar pozisyona gelmiş bir profesörün düştüğü hal buysa, vay haline ülkenin gerçekten. Çünkü bu tür ırkçılığın bir vakti kalmadı. Bir karşılığı olabileceğini zannetmiyorum. Doğru bir tespit yapıyor.  Kürtler ile Türkler eşit değildir. Zaten problemde şu; problem Türkler ile Kürtlerin eşit yaşayabilecekleri bir Cumhuriyete doğru gidişimiz karşısında duydukları panik. Onlara üzülmek lazım, acımak lazım.



VEYİS ATEŞ: Bir arada yaşamaktan niye panik olsun ki?



MUHSİN KIZILKAYA: Zaten hikâyede bu.  İsmin önünde profesör olan birine “senin ekmeğinden mi çalacaklar? Hanımefendi “ diye sormak lazım. Diyelim ki seninle Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit olduğu zaman, senin kilondan mı azalacak, ne bileyim, ekmeğin mi kısılacak, ya da ne bileyim hürriyetlerinden mi feragat etmek zorunda kalacaksın? Ya da başka bir yere tatile mi gidemeyeceksin? Ne olacak? Bir şey söyle bize somut bir şey söyle, bu eşitlik olduğu zaman. Buna verecek bir cevabın yoksa bu tür cümlelerde kurma!  Kürtlerin şimdiye kadar en büyük argümanları şuydu, Kürtlerle Türkler eşit değildir. Bu hikâye bir eşitlik mücadelesidir. Sen çıkıp Türkler ile Kürtler eşit değil dersen, cumhuriyeti kuran parti olarak, o argümanlarını büyük bir oranda haklı çıkarmış oluyorsun. Bütün bu savaşın gerekçesi, işte ne bileyim, başımıza gelen bütün bu felaketlerin müsebbibi olan hadisenin bu olduğunu sende teyit etmiş oluyorsun. O zaman o tespitte hepimiz buluştuğumuza göre, BDP bunu söylüyorsa CHP’de bunu söylüyorsa, Ak Partinin zaten fikri bu, o zaman problem kalmadı. Türkler ile Kürtler eşit değildir. Türkler ile Kürtlerin eşit olmasının mücadelesini verelim. Ve böyle bir cumhuriyet kuralım.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin