Köşe yazısı Cumhuriyet'te yayınlandı, soruşturma BirGün'e açıldı! Karışıklığa ve suçlamalara ne yanıt verdi?

Medyatava, Ataol Behramoğlu'na sordu!

Google Haberlere Abone ol
Köşe yazısı Cumhuriyet'te yayınlandı, soruşturma BirGün'e açıldı! Karışıklığa ve suçlamalara ne yanıt verdi?

Cumhuriyet gazetesi yazarı şair Ataol Behramoğlu'na 22 Ağustos tarihinde Cumhuriyet'te yayınlanan "Ortaçağ'dan sesleniş" başlıklı yazısı nedeniyle soruşturma açıldı.



Ancak 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla başlatılan soruşturma yalnızca Behramoğlu'na değil, BirGün gazetesine de açıldı.



BirGün, karışıklığı "Soruşturma yerine karıştırma" başlığıyla dün internet sitesinde duyururken, Ataol Behramoğlu'nun konuyla ilgili ne yorum yapacağı da merak konusu oldu.



Medyatava, Cumhuriyet'te çıkan yazısı nedeniyle hem kendisine hem de karışıklık sonucu BirGün'e açılan soruşturmayı Ataol Behramoğlu'na sordu!



MT: Yazınız Cumhuriyet'te yayınlandı ama soruşturma BirGün'e açıldı... Hakkınızdaki suçlamaları ve karışıklığı nasıl yorumluyorsunuz?



Ataol Behramoğlu: Soruşturma haberini sizden öğrendim. Çünkü seyahatteydim ve gazetelere henüz bakamadım. Ama şaşılacak bir şey yok. Hem dava konusu, hem de açılış biçimindeki şaşkınlık gerçekten de ortaçağlara yakışır. Eğer suçlama mahkemece kabul edilirse, orada da yazımdaki düşüncelerimi tekrar ederim. 



Ülkemiz özellikle de 1 Kasım seçimlerinden sonra daha da çok bir Ortadoğu ve dikatatörlük ülkesi olmaya doğru gitmektedir. Hatta olmuştur da diyebiliriz. Elbette bir yazar hakaret etmez, düşüncelerini yazar. Düşüncenin dile getirilişinin hakaret sayılması, yine diktatörlüklere özgüdür. 



Soruşturmanın BirGün'e açılmış olması da herhalde bir mizah konusudur. Zannediyorum mizah yazarı arkadaşlarım değerlendireceklerdir.



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin