Kimin Açıklaması Kimi Bağlar?

MÜ İletişim Fakültesi: "Öğretim elemanlarının Yeni Akit ve habervaktim'i eleştiren açıklaması fakülteyi bağlamıyor."

Google Haberlere Abone ol
Kimin Açıklaması Kimi Bağlar?

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı bianet'e gönderdiği açıklama ile"Marmara İletişimliler İLEF'le Dayanışmada" haberinde düzeltme talep etti. Dekanlık, haberde yer alan "Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Öğretim Elemanları" imzalı Yeni Akit ve habervaktim'i protesto eden açıklamanın fakülteyi bağlamadığını belirtti:



"Bianet

İnternet Sayfası Yayın Koordinatörlüğü'ne,



Gazeteniz İnternet sayfasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim elemanları adına bir açıklama yayınlanmıştır. Fakülte dekanlığının bilgisi dahilinde İletişim fakültesi öğretim elemanlarının herhangi bir ortak açıklaması söz konusu değildir. Açıklamada belirtilen görüşler fakülteyi bağlamamaktadır. Konuya ilişkin fakültenin isminin kullanılarak açıklama yapılması hususunda yasal haklarımız saklı olmak üzere gereken düzeltmenin yapılmasını arz/rica ederiz...



Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı"



"Düzeltme talep edilecek bir durum göremiyoruz"



Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Öğretim Elemanları bianet'e yazılı bir açıklama göndererek dekanlığın düzeltme talebini eleştirdi:



"Biz bu metni 'Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Öğretim Elemanları' olarak imzaladık. Dolayısıyla dekanlığı veya kurum olarak iletişim fakültesini bağlayan bir durum söz konusu değil. Yeni Akit'in doğrudan bilimsel özgürlüğü hedef alan ve meslektaşlarımızı hedef gösteren yayınlarını içine sindiremeyen Marmara iletişim mensuplarıyız. Yani hem iletişim bilimci olarak bu türden bir yayıncılığı kınamayı, hem de akademisyen olarak İLEF'li arkadaşlarımızla dayanışmayı gerekli gördüğümüz için böyle bir açıklama yaptık. Burada düzeltme talep edilecek bir durum göremiyoruz."



Habervaktim: O bildiri korsan çıktı



habervaktim.com haber sitesi ise dekanlığın açıklamasını "O Bildiri Korsan Çıktı" başlığıyla verdi. Haber sitesi Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'i (İLEF) hedef alan dili kullanmaya devam etti:



"Sitemizin Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yuvalanmış marjinal sol ve bölücü örgütlerin illegal faaliyetlerini gözler önüne seren haberleri üzerine 'Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri' adına yapılan ve habervaktim'in hedef alındığı açıklama korsan çıktı." (bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin