Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet mükemmel bir gazetecilik yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CNNTürk'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet mükemmel bir gazetecilik yaptı

CNNTürk ekranlarında Şirin Payzın'ın moderatörlüğünde gerçekleşen Ne Oluyor programının bu akşamki konuğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. 



Şanlıurfa'dan gerçekleştirilen canlı yayında Kılıçdaroğlu gündeme ve seçime ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Kılıçdaroğlu'na Cumhuriyet Gazetesi'nin MİT tırlarına ilişkin haberi ve Can Dündar'a açılan soruşturma da soruldu. Kılıçdaroğlu, "Suriye konusunda yanlış politika izlendi. Herkes sokaktaki vatandaş biliyor oluk oluk kan akıyor orada eline silah veriliyor bu insanların. Ben MİT tırlarıyla silah götürülmesinin devletin politikası olarak götürüldüğüne inanmıyorum, bu birilerinin siyasi fantazilerini gerçekleştirmesidir. Devletin boyunu aşan eylemlerdir. Dışarıdan silah geliyor Esenboğa Havalimanı’na götürülüyor. Valinin, savcının haberi yok. Devletin yaptığı bir iş olsaydı devletin valisinin haber olurdu. İhbar bile olsa savcı haberimiz var kimse müdahale etmesin derdi. MİT içinde bir kanat var. Erdoğan, Davutoğlu’ndan oluşan bir kanat bu. O silahların Arap Yarımadası’nda Katar’a gittiğini düşünüyoruz." Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: 



“Bu tırlar giderken ne diyorlardı insani yardım malzemesi. 70 milyon insana doğruyu söylemediler ki biz daha önce mahkeme kararlarıyla açıklayarak silah taşındığını söylemiştik mükemmel bir gazetecilik örneği yapıldı. Belge ve fotoğraflarla gerçekler ortaya kondu. Yalan ortaya çıktı. Ortaya çıkaran gazeteciyi hangi gerekçe ile suçluyorsunuz? Dünyanın hangi demokratik ülkesinde olursa olsun her gazete bu haberi yayınlar. İran kontra skandalı örneğin. Amerikan Yüksek Mahkemesi’nin kararı da bunu söylüyor. Gazeteci bu haberi yapar diyor. Kendi kusurunu örtmek için gazeteyi suçluyor. Bu olay uluslararası arenada Türkiye’yi çok zorlayacak. “ 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin