KIA'ya 'doğrudan pazarlama ödülleri'nde birincilik ödülü

KIA, marka bilinirliğini artırmak için yaptığı pazarlama projeleriyle dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
KIA'ya 'doğrudan pazarlama ödülleri'nde birincilik ödülü

KIA’nın sosyal medyada geniş kitlelere ulaşan “Sportage Kaçırıldı” projesi, Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği (DPİD) tarafından düzenlenen, 2015 Doğrudan Pazarlama Ödülleri’nde Gerilla Etkinliği ile “Entegre Etkinlik Pazarlaması Kampanyaları” kategorisinde birincilik ödülü aldı. 14 Ocak 2016 tarihinde İstanbul Marriott Hotel Şişli’de düzenlenen özel gecede geçen yılın en iyi çalışmaları ödüllendirilirken, KIA’nın “Sportage Kaçırıldı” projesi en yaratıcı ve sonuç getiren projeler arasına adını yazdırdı.



KIA'ya 'doğrudan pazarlama ödülleri'nde birincilik ödülü



KIA’nın bilinirliğini artırmak amacıyla ünlü karikatürist Erdil Yaşaroğlu ile birlikte hayata geçirdiği “Sportage Kaçırıldı” projesi, milyonlarca kişiye ulaşarak önemli bir başarı kazandı. Erdil Yaşaroğlu’nun KIA Sportage’ı tanıttığı reklam filminin çekimleri sırasında birkaç çizgi karakterin canlanarak Sportage’i kaçırmasını konu alan proje, katılımcıları hem eğlendirdi hem de onların muhteşem hediyeler kazanmasını sağladı. Takipçiler, proje için hazırlanan mikro sitede bulunan soruları yanıtlayarak otomobili bulmaya davet edildi. Twitter fenomenlerinin katılımı ve çeşitli tanıtım çalışmalarıyla yaygınlık kazanan proje, KIA Türkiye’ye ait tüm sosyal medya kanallarından da desteklendi.



Yarışma bittiğinde Erdil Yaşaroğlu'nun da katılımıyla İstanbul İstinye Park AVM’de bir sergileme yapıldı. Şanslı bir katılımcı muhteşem bir KIA Sportage kazandı. Katılımcılar ayrıca iPhone, iPad gibi ödüllerin yanı sıra, yapılan küçük kurgulu yarışmalarla da Erdil Yaşaroğlu imzalı hediyeler kazandı. “Sportage Kaçırıldı” projesi ile farklı kanallardan 4.5 milyon kişiye ulaşıldı. Proje videosu birçok mecrada 1.6 milyon defa izlenirken, projenin mikro sitesi 600 bine yakın ziyaret aldı.



KIA Türkiye, sosyal medyada yaptığı çalışmalarla takipçilerine eğlenceli yenilikler ve sürprizler sunmaya devam ediyor.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin