'Kerem Bürsin’in şahane çelişkisi'

Hürriyet yazarından ünlü oyuncunun sözlerine eleştiri geldi.

Google Haberlere Abone ol
'Kerem Bürsin’in şahane çelişkisi'

Bugün vizyona giren Can Feda filminin başrol oyuncusu Kerem Bürsin, Hürriyet'ten Ayşe Arman'a verdiği röportajda "Türkiye bin basar Amerika'ya" demişti. Arman'ın köşe komşusu Onur Baştürk, Bürsin'in sözlerini değerlendirdi.



Onur BAŞTÜRK / HÜRRİYET



Kerem Bürsin’in şahane çelişkisi



“Can Feda” filmiyle gündemde olan Kerem Bürsin, Ayşe Arman’a verdiği röportajda şöyle demiş: “Türkiye bin basar Amerika’ya da, pek çok ülkeye de...





Burada yapacak, görecek, yaşayacak çok şey var! Ve bu ülke yaşıyor. Amerika ise yaşamıyor, sistem yaşıyor. Evet, o sistem düzenli işliyor ama insani dokunuş yok.

Her şey sahte”.

Oynadığı filmin etkisiyle mi yoksa Türkiye-Amerika arasında mekik dokumanın verdiği rahatlıkla mı bilinmez ama “Bin basar” derken Kerem Bürsin biraz abartmış.

Evet doğruya doğru burası gerçekten çılgın gibi yaşıyor.

Bir oyuncu, yönetmen için anlatacak bin tane hikaye var.

Ama anlatan pek az.

Çünkü sistem yok, işlemiyor. “Kelebekler” gibi bir film mesela, zar zor çekiliyor.

Ortalık hep aynı tarz filmlerden geçilmiyor.

Zaten Kerem Bürsin röportajın iki satır sonrasında buradaki sistemsizliği kendiliğinden özetlemiş ve aslında söyledikleriyle şahane bir çelişkiye düşmüş.

Şöyle diyor:

“Amerika’da projedeki rol önemli. George Clooney bile gelse, ‘Bu rolü istiyorum’ dese, kafasına yatmıyorsa, ‘Önce bir audition yapalım’ derler.

Bizde ise oyuncunun kim olduğu, meşhurluğu, Instagram takipçisi filan çok önemli, orada değil! Ne meşhurlar gelip gidiyor, adamlar ‘Sen bu rol için uygun değilsin’ diyorlar. Bizde ise meşhurluk söz konusuysa akan sular duruyor”.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN



Kerem Bürsin: 'Türkiye, bin basar Amerika’ya...'


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin