'Kendimi düdüklü tencereye benzetiyorum'

Fatih Portakal, Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği söyleşide konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'Kendimi düdüklü tencereye benzetiyorum'

Beylikdüzü Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında gazeteci ve sunucu Fatih Portakal’ı Beylikdüzülü vatandaşlarla buluşturdu. Beylikdüzü Kültür Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen “Basın ve özgürlük" konulu medya söyleşine Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Portakal’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.



PORTAKAL’DAN “DÜDÜKLÜ TENCERE” BENZETMESİ



Basın özgürlüğünü konu alan söyleşide vatandaşların sorularını da yanıtlayan Portakal, kendine ve programına düdüklü tencere benzetmesinde bulundu. Portakal, “Türkiye’de bir boşluğu doldurduğumuzu düşünüyorum. Gelen ölçümler en azından bunu gösteriyor. Ben kendimi ve yaptığım programı bir nevi düdüklü tencereye benzetiyorum. Yani söylemek istediklerini söyleyemeyen insanların orada bir şekilde tercümanlığını yapan kişi olarak görüyorum“ ifadelerini kullandı.



"YEMİN ETMENİN GEREKSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM



Son günlerde Mecliste yaşanan yemin tartışmaları hakkında konuşan Portakal, “Ben gereksiz olduğunu, çok gereksiz olduğunu düşünüyorum. İçlerinde bir çoğu inanmadan yemin ediyor. Bir çoğu demeyelim de bazıları inanmadan yemin ediyor. Bir de yeminin orada bir anlamı yok ki. Her şeyin üstüne yemin ederim deniliyor. Tamam edin de yerine getirin o zaman. Bir vekil 22 saniyede bitirdi yemini. Ne anladın 22 saniyede. Günaha giriyorsunuz ya. Burada inanmadığın halde yemin ediyorsun nasıl bir şeydir bu. En azından etmeyin yemin o zaman da onun manevi sorumluluğu altına girmeyin” diye konuştu.



“PORTAKAL, TOPLUMUN TOLERANSI”



Beylikdüzü’nde Fatih Portakal’ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan İmamoğlu, “Ben Fatih Portakal’ı toplumun bir tolerans ekranı olarak görüyorum. Toplumun bir uzlaşma ekranı olarak görüyorum. Yani Baktığınızda onda bir tolerans var. Bu milletin bu iyi niyete uzlaşmaya, ne kadar ihtiyaç duyduğunu bilmenizi istiyorum” şeklinde konuştu.



Gazetecilerin güçlü iktidara biat etmek zorunda kaldığını söyleyen Portakal, “Biat ettikçe ne yapıyor patron, bunları duyuyoruz, patron çağırıyor ‘ya senin burada 500 kişi çalışıyor' benim yanımda 5 bin kişi çalışıyor. 5 bin kişiyi ekmeksiz mi bırakalım, aç mı kalsınlar? Sen dikkatli, dengeli git' diyor, ‘karşımıza almayalım' diyor. Bunları duyuyoruz biz.” dedi. 



VATANDAŞTAN PORTAKAL’A TÜRK BAYRAĞI



Son dönemde haberlere yaptığı yorumlarla sık sık gündeme gelen Fatih Portakal söyleşi sırasında vatandaşların sorularını dinlerken bir vatandaş Portakal'ın yanına gelerek, Türk bayrağını konuştuğu masanın üzerine koydu. Ardından bozkurt işareti yaparak yerine geçen vatandaş program sonunda Portakal ile fotoğraf çektirdi.



Program sonrası Başkan İmamoğlu Portakal’a çiçek ve plaket takdiminde bulundu. (İHA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin