Kendi kitabı verilmiyor!

Ahmet Şık’a, kaleme aldığı Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda kitabı verilmedi.

Google Haberlere Abone ol
Kendi kitabı verilmiyor!

Cumhuriyet Gazetesi’nin tutuklu muhabiri Ahmet Şık'a, kendi kaleme aldığı 'Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda' adlı kitabı 3 haftadır verilmedi. Şık, kitabı savunmasında kullanmak için istedi.



Sosyal medya paylaşımları ve haberleri gerekçe gösterilerek 30 Aralık 2016’da tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Ahmet Şık’a, kaleme aldığı “Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda” adlı kitabının 3 haftadır kendisine verilmediği öğrenildi.



Cumhuriyet Gazetesi'nden Canan Coşkun’un haberine göre, Ahmet Şık, avukatlarından savunmasında argüman olarak kullanmak üzere yazarı olduğu “Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda” kitabını istedi. Avukatları, kitabı Şık’a teslim edilmek üzere Silivri Cezaevi’ndeki gardiyanlara bıraktı. Ancak aradan geçen 3 hafta içinde kitap Şık’a teslim edilmedi. Cumhuriyet Gazetesi’nin diğer tutuklu çalışanlarının yakınlarının verdiği bilgiye göre, elden verilen kitapların ortalama 1 hafta içinde ulaştırıldığı belirtildi.



Gerekçe bilinmiyor



Avukatlar, Şık’a kitabının verilmemesinin gerekçesinin ne olduğunun bilinmediğini söyledi.



Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Şık, Mart ayında hapishane kütüphanesinden Tolstoy’un ‘Savaş ve Barış’ isimli kitabını istemişti. Ancak 1225 sayfalık kitap 200 sayfalık nüsha olarak kendisine gelince Şık kitabı iade etmek zorunda kalmıştı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin